X
 
 

Петър Москов: Държавата бяга от отговорността си за системата на здравеопазването

2241 0
photo of Петър Москов: Държавата бяга от отговорността си за системата на здравеопазването
Снимка: БГНЕС
Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове, които да се конкурират с НЗОК, държавата бяга от отговорността си за системата на здравеопазването. Това каза в интервю за bTV бившият здравен министър и лидер на "Консервативно обединение на десницата" Петър Москов.

Според него Кирил Ананиев има желание и воля за промяна, политическото мнозинство зад него обаче – не.

Гледат делото срещу Петър Москов за турските ваксини

На 18 април Специализираният апелативен наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов, предаде БГНЕС...

"Въпросът, който убягва, е кой да носи отговорността за системата на здравеопазването. Отговорът на правителството през предложенията на министерството е: "Ние предлагаме държавата да излезе от отговорността си в сферата на здравеопазването и на нейно място отговорност да носят частни фондове. Пазарът да носи отговорност за системата на здравеопазване. Това е възможно политическо решение", коментира Москов.

"НЗОК трябва да остане основният стълб на здравеопазване в държавата. Ако той се замени с много частни фондове, отговорността ще стане анонимна", предупреди още той.

 

 

Петър Москов създава нова партия, ще се казва КОД

Бившият министър на здравеопазването Петър Москов създава нова дясна партия - "Консервативно обединение на десницата" (КОД), предаде Кл...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители