Петър Москов: Медицината ще трябва да се върне в болниците

32858
Петър Москов: Медицината ще трябва да се върне в болниците
Снимка: БГНЕС

Към момента аз като министър не мога да ви кажа има ли или няма пари. Парите изтичат и това може да се промени чрез ясна електронна система. Ще направя нужното пациентите да имат електронна здравна карта и електронно досие. Това значи, че няма да имате нужда от талон, ще е ясно кой за какво плаща в аптеките и колко и защо, дали, кога и как са ви изписали от болница. Нямам отговор сега дали най-скъпите лекарства, плащани от НЗОК, се дават спрямо истинска нужда, каза новият здравен министър Петър Москов пред Нова телевизия. И пак заяви, че вдигане на здравните вноски няма да има. Към момента това не е приоритет – приоритет е яснотата как и къде се изразходват парите в здравеопазването, подчерта министърът.

В момента лекарите работят на ишлеме – заплатата ми като лекар се увеличава чрез повече клинични пътеки и повече пациенти. Здравеопазването не е търговия и това трябва да се промени, категоричен беше министърът. Той добави, че е готов с екипа си, но има и проверка за принадлежност към Държавна сигурност, защото не иска бивши сътрудници на ДС да му помагат.

Д-р Ненков: Здравеопазването има нужда от смели хора, а не от анестезия

Здравеопазването има нужда от смели хора, които могат да вземат смели решения в критични ситуации, а не от анестезия. Нашата специалнос...

Моделът „Кой”

ДПС е символът на модела на срастване на властите в България, който е абсолютно неприемлив. Не говоря за г-н Пеевски, а за принципа, заяви Москов.

Сигурен ли сте, че ще деинсталирате модела „КОЙ”?  Да – първо, трябва да го заявим и второ, да се справим с него, посочи Москов. Последва въпрос защо Владислав Горанов се върна като финансов министър за същите пари, заради които си тръгна като депутат от 42-рото Народно събрание и как е свързан с Българска банка за развитие, която се сочи за „персонална банка” на Делян Пеевски от e-vestnik.

С Горанов говорих лично и за себе си получих удовлетворителен отговор, но той трябва сам да разкаже. Лично аз като министър ще качвам всяко решение в Интернет, за да няма „сенки и чудовища”, каза новият здравен министър.

Москов обеща да не вдига здравните вноски

Не се чувствам част от никакъв проект. Това заяви новият здравен министър Петър Москов. По ресор „Здравеопазване” първата ...

По отношение на новия икономически министър Божидар Лукарски, Москов коментира, че проф. Танев (новият образователен министър) не стои зад подписката на Гражданския съвет на Реформаторите срещу кандидатурата на Лукарски. Петър Москов намекна и, че не е необходимо да имаш определено образование, за да поемеш даден ресор като министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com