Седмица на безплатни консултации за алергии в Южния парк

17286
Седмица на безплатни консултации за алергии в Южния парк
Снимка: Thinkstock

От днес до 11-ти юли в Южния парк в София, на входа от булевард "Гоце Делчев", специалисти от клиниката по алергология на Александровската болница ще консултират безплатно хората и ще изследват капацитета на дишането.

Консултациите ще се правят вески ден от 10 до 14 часа и се провеждат по повод Световния ден за борба с алергиите, който се отбелязва утре. По данни на Световната здравна организация, страдащите от различни форми на алергия в световен мащаб са между 20 и 40%. Мрачната прогноза е, че до 2050 година 50 на сто от населението на земята ще бъде засегнато най-малко от една алергична болест.

Само за последните 20 години, хората с различни алергии, бронхиална астма, атопичен дерматит и алергичен ринит са се увеличили три пъти. Това се дължи до голяма степен на драстичното замърсяване и факта, че хората са в контакт с многобройни изкуствено създадени субстанции, не са съществували допреди 20 години.

Алергичните заболявания са на второ място по брой на засегнати пациенти. Свръхчувствителност може да се появи, както в ранно детство, така и в по-напреднала възраст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване