Шефът на болницата в Благоевград за бебето със счупен крак: Персоналът не би направил това

2207
Шефът на болницата в Благоевград за бебето със счупен крак: Персоналът не би направил това

От 35 години работя в родилно отделение, такова чудо досега не е имало и мога да твърдя, че персоналът не би направил такова нещо. Това каза директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев във връзка с изписано със счупен крак бебе. ОЩЕ: Новородено влезе в болница с жълтеница, изписаха го със счупен крак

Очаква се в понеделник да завърши вътрешната проверка. "Все още не могат да се дадат окончателни позиции, но се запознахме с повечето детайли", каза д-р Митев и посочи, че детето е родено на 11 март, след което е изписано. На 1 април момченцето отново е прието в отделението по неонатология с бебешка жълтеница и лека хрема. На 5 април, по време на сутрешна визитация, дежурният лекар установява, че десният крак на детето е подут, след което се извършват изследвания и се оказва, че момченцето е с „немалка фрактура на дясната бедрена кост“.

„Това, трябва да ви кажа, че за мен е прецедент, най-здравата кост в човешкото тяло, при новородено, при новородени костите са пластични, за това трябва голяма сила и не мога да си представя как би могло да се случи такова нещо, и то в отделението да бъде счупена, дислоцирана и т.н.“, каза директорът на болницата.

Прокуратурата започва разследване по случая с бебето със счупен крак от Благоевград

Прокуратурата в Благоевград е започнала разследване по случая с бебето, което беше изписано със счупен крак от държавната болница в гра...

След установяване на фрактурата детето е транспортирано до столичната болница „Пирогов“, където крачето е шинирано, и още същия ден е върнато в неонатологичното отделение на благоевградската държавна болница.

В документа, с който благоевградската болница разполага от „Пирогов“, е описано състоянието на детето и е посочено, че фрактурата е с давност около седмица.

"Персоналът на отделението по неонатология е дал обяснения, преглеждат се и записите от видеокамерите. Такива обаче има само в залата, в която се настаняват родените в болницата бебета. Дечица, които са на възраст под един месец, при необходимост също се лекуват в отделението по неонатология, но се настаняват в съседна зала от бебетата, родени в болницата", посочи д-р Митев и допълни, че само част от залата, в която е било настанено детето, попада под видеонаблюдение.

От районната прокуратура в Благоевград казаха за БТА, че е образувано досъдебно производство във връзка със сигнал за изписаното със счупен крайник от държавната болница бебе. На този етап има много неизяснени обстоятелства, каза за БТА районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и допълни, че към момента не се установява виновно поведение на конкретно лице.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com