Шефът на "Пирогов": Подаването на оставка е бягство

5762
Шефът на "Пирогов": Подаването на оставка е бягство
Снимка: Actualno.com

"Подаването на оставка за мен е бягство", обяви директорът на УМБАЛСМ "Н. Й. Пирогов" Валентин Димитров в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия. Думите му бяха по повод обявеното от министър Хинков, че ще подаде оставка, ако данните от одитния доклад на болницата се окажат измислени. 

"Поемам ангажимента, че ако излязат данни за нарушения от моя страна за ощетяване на болницата -ще си понеса отговорността от всички органи от тази държава и ще кажа: "това са резултатите", каза Димитров. ОЩЕ: Здравният министър заговори за оставка, ако данните в доклада за "Пирогов" са измислени

Той изтъкна, че подлежи на наказателна отговорност, ако твърденията срещу него се окажат верни. "Когато някой си подава оставката, той бяга от проблема. Не си подавам оставката, защото смятам, че има правова държава", смята Димитров. 

Проверките в "Пирогов" не са приключили

"Не коментирам случаите с одитния доклад и с това, което е написано вътре, защото съм написал две писма до прокуратурата и АДФИ има назначени проверки. Не са приключили още. Поемам ангажимента след тяхното приключване да изнеса данните", добави Димитров.   ОЩЕ: Здравният министър не се е отказал от смяната на директора на "Пирогов"

Имунната система на нацията е срината

Той обясни, че има много болни, чиито проблеми са като тежък постковид синдром. "Имаме много голям ръст на инфаркти, белодробни емболии без те да са ковид", добави Димитров.  По думите му това означава, че имунната система на нацията е срината. ОЩЕ: "За първи път съжалих, че останах в България": Лекар от "Пирогов" след срещата с Хинков

Равносметка за 2023

"2023 година беше трудна година за "Пирогов". Трябваше да се възстанови нормалният ритъм на работа след пандемията", каза той. Димитров заяви, че по време на пандемията "Пирогов" е била превърната в ковид болница, а сеге се е върнала към нормалния си ритъм на работа. 

Директорът на болницата уточни, че са извършени 25 хиляди операции, от които много големите са били около 10 хиляди. "Това показва какъв е интензитета на работа на "Пирогов" и какво е напрежението, в което работят екипите", посочи Димитров. 

Пиратките

Той заяви, че си е позволил на страницата на "Пирогов" да излезе с призив към родителите заради пиратките. Според него има неосъзнаване на опасността от пиратките. "Последствията от взрив на пиратка в ръката на едно дете са тежки и са за цял живот", коментира директорът на болницата. ОЩЕ: Тревожна тенденция: „Пирогов“ отчете ръст на децата, пострадали от пиратки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Огромен ръст в броя на отчетените излекувани

Нигериец с малария е приет за лечение в Инфекциозна клиника в Пловдив

Димитър Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено

"На тъмно и без обяснение": Реакция срещу решение на кабинета за частна детска болница в София

Нова голяма болница ще има в София

Електромобили ще транспортират пациенти на ВМА (СНИМКИ)

Расте броят на заразените с коклюш, но причина за паника няма

Коронавирусът в България: Само в 2 области има нови случаи

С нова наредба: Увеличават двойно медиците по Черноморието

Замърсители в лекарствата и риск от рак: Проф. Георги Чернев разказва за VI-тия конгрес на БДДХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com