X
 
 

Ще има ли кворум Надзорният съвет на НЗОК - това е въпросът

14961 0
photo of Ще има ли кворум Надзорният съвет на НЗОК - това е въпросът
Снимка: Thinkstock
Днес Надзорният съвет на Здравната каса трябва да проведе извънредно заседание. Идеята е на него да бъде предостави пакет от мерки за контрол на разходите и финансовото стабилизиране на здравната система, който е необходим, за да се обоснове актуализацията на бюджета на институцията. Оказва се обаче, че заседанието може и да не се състои поради липса на кворум. 

Представителят на КТ "Подкрепа" в Надзорния съвет на Здравната каса Тома Томов ще напусне свиканото днес заседание, съобщава БНР, базирайки се на свои източници. Причината е несъгласието на синдиката със създалата се ситуация и опитите проблемът да се политизира. Има вероятност днес да няма кворум в Надзорния съвет, тъй като част от представителите са в чужбина. 

Емил Димитров: Болниците извиват ръцете на всяка власт, тази не се справи с Агенция "Митници"

Болничните заведения непрекъснато увеличават разходите си. От 2001 година насам здравният бюджет е скочил три пъти, а не сме получили т...

В лична позиция Константин Тренчев остро осъжда поведението на ДПС и БСП и смята, че двете политически сили трябва да понесат отговорност за ситуацията в Здравната каса.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Мъж от Своге е обвинен за пожара над Реброво

Два пожара имаше в месността над софийското село Реброво - веднъж в неделя следобед, и веднъж във вторник. Пожарникари, доброволци и граждани...

Последно в Актуално