След обединението на 9-те болници в София - само административни съкращения

14236
След обединението на 9-те болници в София - само административни съкращения
Снимка: БГНЕС

Директорът на гражданското сдружение, което обединява 9-те болници в карето около "Александровска болница", Красимир Ангарски, няма да съкращава, а ще назначи хора. Така здравният министър Петър Москов коментира дейността на новата структура пред Комисията по здравеопазването, предаде БГНЕС.

Москов поясни, че съкращения все пак ще има, но те ще бъдат в администрацията и стопанските звена на лечебните заведения. Изказването си здравния министър противоречи на досегашните му аргументи, че сливането на болниците цели съкращаване само на административни разходи. Тази идея доведе не само до вълна от протести сред лекари и пациенти из цялата страна, но и до освобождаването на директора на болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев, който не бе съгласен с предложената промяна.

Москов разясни пред депутатите и решението за приватизация на болници. Според него забраната за това е довела до формирането на две болнични мрежи – държавни и частни. Поради тази причина министърът на здравеопазването ще има право да предлага изваждането на болници от забранителния списък. Окончателното решение обаче ще се взема от Министерския съвет. "Правим доста късно този акт", подчерта Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com