Спешните центрове в 18 области вече разполагат с апарати за телемедицина

6080
Спешните центрове в 18 области вече разполагат с апарати за телемедицина
Снимка: Actualno

Спешните екипи в 18 области вече разполагат с 25 апарати за телемедицина, съобщи министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. За първи път екипите в линейките ще могат да подават актуална информация за състоянието на пострадалите от разстояние, информира БНР.

Три от апаратите за телемедицина са за София-област, като политиката на Министерство на здравеопазването е през следващата година с електронните устройства да бъдат снабдени всички спешни центрове, каза здравният министър Петър Москов:

Със спешни центрове смъртността в България ще намалее с 10%

Смъртността в България ще намалее с около 10%, след като в страната завърши изграждането на спешни болнични комплекси, които ще бъдат н...

"Вашите данни в жива връзка се четат от координационния център, където има екипи. Той контактува, ако трябва, със специалисти от големите болници съответно. И това дава сигурност на диагнозата, дава яснота за нужните бързи спешни действия, дава мнението си за кардиограмата, за сатурацията ви, за основните жизнени показатели."

 23 са вече екипите на Бърза помощ за София-град.

 Девет нови спешни лекари започват работа в столичната Бърза помощ, съобщи директорът Георги Гелев, но има нужда от още 100 лекари: "Тъй като във властта в годините лекарите са изчезнали, това, което прави в момента екипът на Министерството, при всички положения ще има сериозен резултат. Най-важното, което направи, е не апаратите, не сливането на центровете, а е това, че направи повишение на работната заплата с 20% миналата година.".

 От днес Спешна помощ в столицата е база за обучение на млади лекари.

След среща с Радан Кънев и Петър Москов, Цацаров е съгласен ВСС да се раздели

Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди позицията на Прокуратурата на Република България по отношение на Законопроекта за изменение и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com