Свищовската болница има 800 000 лв задължения

2810
Свищовската болница има 800 000 лв задължения
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

800 000 лева са задълженията на свищовската болница към момента. Това каза кметът Генчо Генчев. Той съобщи, че преди няколко седмици лечебното заведение е изтеглило заем в размер на 500 000 лева. Така реалните задължения на болницата възлизат на 300 000 лева.

Кметът припомни, че в началото на мандата на настоящото ръководство на Общината дълговете са възлизали на 1,2 млн. лева. Той подчерта, че заплатите на персонала нe са изплатени до месец септември.

Започва изплащането на заплатите във врачанската болница

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август на медицинския персонал в МБАЛ „Христо Ботев&ldqu...

„Това показва, че Общината е ангажирана към здравеопазването. Набелязали сме още мерки, които тепърва трябва да се случат в лечебното заведение, да се опитаме да дадем допълнително материално стимулиране на работещите при по-голяма натовареност. Предстоят още предизвикателства пред болницата, но смятаме, че с общи усилия заедно всички лекари, Община, ще се справим. Когато вървим в една посока, нещата се случват“, посочи Генчо Генчев.

Той съобщи, че от повече от седмица Хирургичното отделение се оглавява от д-р Пламен Енчев, който е родом от Свищов. „Още няколко свищовски лекари се върнаха в лечебното заведение. Продължаваме да търсим лекари и тези, които са напуснали лечебното заведение, ги помолим да се върнат отново в нашата болница, защото са добри специалисти. И в момента разполагаме със специалисти, но не достатъчно да окомплектоваме отделенията. Окомплектоваме ли отделенията с различен вид специалисти това дава възможност и за повишаване на клиничните пътеки при договарянето с Касата. По този начин ние увеличаваме приходите в лечебното заведение“, допълни Генчо Генчев, цитиран от Фокус.

Той посочи, че състоянието на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ е било обсъждано по време на среща с министърa на здравеопазването проф. Николай Петров. На срещата е присъствал и управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Михов. По думите на Генчев министърът е останал очарован от сключените договори, които са в полза на болницата. „Той даде много положителна оценка за политиката, която се води по отношение на икономически изгодни договори, сключени с доставчици и контрагенти, което заздравява лечебното заведение. Министър Петров ни даде много съвети по отношение на сключването на договори, за да не сме уязвими и притиснати после от доставчици и контрагентите на различни видове услуги, с които е принудена да работи общинската болница. Аз смятам, че срещата ни беше ползотворна. Набелязали сме това, което сме подготвили като проекти, които ще се случат в лечебното заведение, и това, което предстои да се случи в новата финансова година 2018-а. Аз смятам, че вървим по правилния път по отношение на политиката на лечебното заведение и няма да изкривим от този път, защото финансовите резултати са налице“, посочи Генчо Генчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Само в 2 области има нови случаи

С нова наредба: Увеличават двойно медиците по Черноморието

Замърсители в лекарствата и риск от рак: Проф. Георги Чернев разказва за VI-тия конгрес на БДДХ

Софтуерен проблем спира плащанията от НЗОК: Фармацевти излизат на протест

Едва 1 нов случай на Ковид е открит за денонощие у нас

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com