Тъсят пари за болниците

37984
Тъсят пари за болниците
Снимка: БГНЕС

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса се събира отново, за да търси пари за болниците, които не могат да се разплатят с доставчиците си, съобщи агенция КРОСС.

След заседанието в петък председателят на Надзора и заместник-министър на финансите Людмила Петкова обяви, че в понеделник ще се обсъжда здравният бюджет за 2014 година. Въпросът за финансирането през оставащите месеци на 2013-та обаче остана открит след като се изясни, че и през октомври болниците ще получат само 80 на сто от заработеното, плюс 30 милиона лева, очаквани от преизпълнение на здравни вноски.

Вчера здравният министър Таня Андреева изрази надежда, че лекарите няма да изпълнят заканата си за протести, като увери, че болниците ще бъдат компенсирани напълно за разходите си за тази година, дори ако се наложи със средства от следващия бюджет. Според пациентски организации се търсят още 120 милиона лева.

Лекарите са недоволни и от проектобюджета за 2014 година. Според тях в него се очертава недофинансиране от порядъка на 200 милиона.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com