Уролозите от „Пирогов” подадоха оставки

54104
Уролозите от „Пирогов” подадоха оставки
Снимка: БГНЕС

Всички лекари от отделението по урология в „Пирогов” са подали предизвестията си за напускане тази сутрин. Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология. Причината е конфликт с началника на анестезиолозите в болницата, предаде БТВ.

Уролози и медицински сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически саморазправи.

Над 50 пострадали заради лошото време само до обяд

Над 50 пострадали потърсиха помощ в спешния травматологичен кабинет на УМБАЛСМ "Пирогов" до 14.00 часа, съобщиха от прецентъра на болни...

Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им”. Това вече е принудило редица лекари и сестри да напуснат, съобщава Нова телевизия.

Според екипа на лечебното заведение от години клиниката по урология е сцена на обидни квалификации, ругатни, ксенофобски изказвания, заплахи и физическа саморазправа.

И предходното, и настоящото ръководство на болницата за спешна помощ не е взело отношение по въпроса, твърдят лекарите. Така тази сутрин уролозите групово са подали оставките си.

Сред тях са и специалистите от единственото в България детското отделение по урология.

Здравното министерство обеща по-добри условия за болниците

Днес здравният министър Таня Андреева ще подпише обещанията на правителството към Българския лекарски съюз, с което би трябвало да се п...

„До обяд задължително няколко пъти трябва да има скандал. Независимо дали е в зала, по коридорите или в стълбището. Той трябва някъде да си излее агресията”, коментира операционната сестра Вивиана Иванова.

„С доктор Борисов се работи много трудно. Многократно е обиждал персонала. На няколко пъти има и физическа саморазправа. Това създава един нетърпим микроклимат, в който не можем да продължаваме да работим”, добавя доктор Кирил Асенов от Втора урология.

След среща в здравното министерство, министърът е уверила медиците, че проблемът ще бъде решен и д-р Борисов ще бъде отстранен или прехвърлен в друго отделение.

 

Над 50 пострадали заради лошото време само до обяд

Над 50 пострадали потърсиха помощ в спешния травматологичен кабинет на УМБАЛСМ "Пирогов" до 14.00 часа, съобщиха от прецентъра на болни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване