В Пловдив откриха център за лечение на хронични рани

58745
В Пловдив откриха център за лечение на хронични рани

 

 

За 2-3 седмици се затвориха страшни варикозни рани, които обхващаха и двата крака на баща ми, от коляното до петите! Нека повече хора научат, че има успешно лечение на този тип заболяване“, с патос споделя  Диана Христова, цитирана от Община Пловдив.

Пловдивчанката повече от половин година търси начини да помогне на 80-годишния Константин Георгиев със скъпоструващи медикаменти от Гърция, народни илачи, консултации при специалисти в Пловдив и София. Но язвите вместо да зарастват от прилаганите терапии, ставали все по-обширни. Докато случайност не ги довела в открития наскоро Център за лечение на хронични рани в МБАЛ „Медлайн“ - Пловдив.

„Доктор от Свиленград ми каза, че болестта ми е нелечима, и ако някой реши такъв здравословен проблем той трябва да спечели Нобелова награда“, не спира да повтаря на лекарския екип по време на едноседмичния си престой в Центъра за лечение на хронични рани дядо Константин. За него здравата кожа по краката му е цяло чудо.

Пловдивчани са най-удовлетворени от живота, сочи изследване

В рамките на България хората, които живеят в Пловдив и областта, се чувстват най-удовлетворени от живота. Само 5% от жителите на този р...

„Лечение за хроничните рани има и то е първо в отстраняването на причините за възникването им и след това прилагане на индивидуална терапия“, казва д-р Александрина Александрова, специалист по хирургия в болница „Медлайн“.

„Причините да стане процесът хроничен са различни. Получава се от лошо хранене на тъканите, най-често заради заболявания на кръвоносните съдове, на запушени артериални съдове, затруднен венозен ток, при дълго време лежащо болните  – от притискането на тялото към леглото“, обяснява д-р Александрова.

След преглед в Центъра лекарите решават според сложността на случая дали да се провежда домашно лечение или е добре хоспитализация.

„Първо се лекува причината, която е довела до трудно зарастващата рана. Най-често това е венозен застой. В болница „Медлайн“ има различни специалисти, с чиято помощ се осъществява лекуване на първичното заболяване“, конкретизира стъпките на оздравителния процес д-р Александрова.

„Възхитена съм не само от професионализма на лекарите в „Медлайн“, но и от тяхното човешко отношение“, допълва немаловажния фактор за успешно лечение Диана Христова. Според нея именно комплексният подход към трудно зарастващите рани дава добрите резултати.

 

Килим от цветя украси Пловдив

Килим от живи цветя с размери 4 на 4 метра " разцъфна" на Главната улица в Пловдив като демонстрация на бъдещи намерения на кметската у...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com