Веселин Марешки: Световната здравна организация закъсня да предупреди света за коронавируса

2019
Веселин Марешки: Световната здравна организация закъсня да предупреди света за коронавируса
Снимка: Архив

България трябва да настоява за проверка на работата на Световната здравна организация и ако наистина ръководството й е прикривало задаващата се зараза няколко седмици, ние също трябва да не плащаме повече или направо да излезем от нея. Явно тази организация и подобни други такива международни структури вече са се превърнали в огромни бюрократични гнезда само за усвояване на пари, без да е ясно чии интереси защитават!

Това е позицията на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод решението на САЩ да спрат членския си внос в СЗО и упреците на президента Тръмп, че организацията има лошо управление и че е прикривала данни, с което е подвела правителствата на държавите.

Марешки: Страдам цял живот, защото по-рано виждам някои неща

Страдам цял живот, защото казвам малко по-рано за проблеми и виждам някои неща. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред Нова ...

За какво плащаме над 100 хиляди долара членски внос годишно, ако в такъв труден момент не можем да разчитаме на коректността и подкрепата на организацията”, коментира зам.-председателят на НС.

Ще припомним, че СЗО излезе с предупреждение за заплахата в края на февруари, когато вече у нас имаше сформиран щаб, а в повече от 30 държави се съобщаваше за бързо разрастваща се епидемия. Преди това от организацията твърдяха, че не се налага да се спират полети, нито някакви специални мерки.

България е един от коректните членове на СЗО- ние сме платили авансово цялата си вноска за тази година още през декември 2019г. Справка в сайта на СЗО сочи, че Франция обикновено се издължава през март-април като вноската й за тази година все още не е платена. Германия плаща на две вноски в течение на годината. Италия също не бърза да плаща авансово, а го прави обикновено през пролетта. За тази година италианците обяснимо не са платили нищо, а дължат и за 2019г. САЩ имат разсрочен график, предвид и огромната сума, която дават – те го правят след като изтече календарната година. Неслучайно президентът Тръмп обяви, че спира финансирането след анализ на действията на СЗО за пандемията. САЩ е най-големият спонсор на организацията – държавата плаща стотици милиони долари.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 16 април

Марешки: И папата призова парите за търговия с оръжие да отидат за хората (ВИДЕО)

Вчера партия ВОЛЯ изпълни поредното си обещание, дадено на хората- внесохме проект за решение за мораториум върху харченето на нови над...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com