Внимание, вирусна атака! Как успешно да се противопоставим?

2854
Внимание, вирусна атака! Как успешно да се противопоставим?
Снимка: AboPharma

Д-р Силвия Стоянова, специалист по инфекциозни болести, ДКЦ „Неоклиник“, гр. София.

Около 90% от острите респираторни заболявания имат вирусна предистория.

Над 200 вида вируси причиняват инфекции на дихателните пътища, основните от които са грипни вируси тип А, В и С, парагрипни вируси, респираторносинцитиален вирус, аденовируси, коронавируси, ентеровируси, риновируси, коксакивируси. Предаването се осъществява по два начина: по аерогенен път – чрез малките капки натоварен с вирусите секрет (с диаметър по-малък от 5 µм) или по въздушнокапков път – чрез едрокапковия аерозол (> 5 µм).

КАК СЕ ЛЕКУВАТ ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ И ГРИП?

Пандемията ни научи, че не бива да се пият антибиотици при вирусна инфекция. Науката е доказала, че антибиотиците не са правилният избор за лечение, когато има чиста вирусна инфекция. Те не лекуват заболяването, но могат да причинят множество усложнения. Свръхактивирането на имунната система също крие известни рискове.

Най-удачният и успешен подход към вирусите е да се унищожат. Но това не е толкова просто поради тяхната способност да мутират и да се разпространяват при различни обстоятелства. Логичен избор за спиране на вирусната атака са противовирусните продукти. Те могат да бъдат химически молекули или естествени средства.

ПРИРОДНИТЕ ПРОДУКТИ НЯМАТ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Предимството на продуктите с естествен състав е, че нямат странични ефекти и последствия като гадене, повръщане, стомашни болки, алергии, чернодробни или неврологични нарушения и други.

Важно условие за успеха на терапията с природни продукти е да се започне възможно най-рано с лечението – още от първия ден на вирусната атака или до 72 часа.

Основните критерии при избор на ефикасен продукт са три. Той трябва да бъде ефективен срещу възможно най-много видове вируси; да действа срещу вируса във всеки един етап от жизнения му цикъл и неговият прием да бъде лесен.

ПРИ ПЪРВИ СИМПТОМИ – ВИРУХЕЛТ

Той съчетава 6 внимателно подбрани и клинично доказани съставки с широк спектър на действие и взаимно допълващ се ефект, които подпомагат естествената защитна функция на организма особено в периодите на повишен риск от заразяване с вирусни инфекции. В резултат на това се скъсява периодът на инфекцията, облекчават се симптомите, а оздравяването се ускорява.

СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА В АПТЕКИ СОФАРМАСИ И ОНЛАЙН НА SOPHARMACY.BG ОТ 01.11 ДО 30.11.2023:

КУПИ ОНЛАЙН – ТУК!

„Вирухелт“ подпомага вирусите в целия им жизнен цикъл по 5 механизма:

1. Блокира рецепторите

2. Спира навлизането в клетките

3. Възпрепятства репликацията

4. Увеличава нивата на интерферон

5. Има антиоксидантен ефект

Силата на природните съставки:

Всяка една от съставките във „Вирухелт“ има специфично въздействие по отношение на различните типове вируси и тяхното стопиране във всеки етап на инфекцията.

Корен от глухарче + кверцетин имат съществено антивирусно действие.

Кверцетинът потиска репликацията на  респираторните вируси, включително и коронавируси. Освен това притежава широк спектър от антиоксидантни, противовъзпалителни и имуномодулиращи действия, които ускоряват оздравителните процеси.

Андрографисът ограничава навлизането на вируса на грипа и възпрепятства репликацията му в клетките, като блокира гликопротеините.

При прием на андрографис се наблюдава значително намаляване на симптомите, особено, ако се започне в рамките на 72 часа от начало на инфекцията.

Кестенът предотвратява и контролира вирусни респираторни заболявания благодарение на съдържащите се в него танини, които притежават антивирусна, противовъзпалителна и антиоксидантната активност.

Африканският пеларгониум има клинично доказано противовирусно действие. Той блокира вирусното навлизане на грипни вируси от тип А и тип В и инхибира репликацията на вирусите.

Клинични проучвания доказват, че приемът на пеларгониум значително скъсява периода на боледуване и тежестта на симптомите.

Златният корен съдържа флавоноиди, които възпрепятстват размножаването на вирусите. Той притежава противовирусно и противовъзпалително действие.

Проведени са проучвания, които показват значително подобряване на умората и изтощението. Повишеното усвояване на гликоген допринася за прилив на енергия и тонус.

Лактоферинът е един от основните серумни транспортни протеини, функциониращ като основен елемент на вродения имунитет. Той действа в ранната фаза на вирусната инфекция, като предотвратява навлизането на вируса в клетката гостоприемник, или чрез блокиране на клетъчните рецептори, или чрез директно свързване с вирусни частици. Лактоферинът има способността да модулира възпалителния процес и цялостния имунен отговор.

„Вирухелт“ е продукт с единствен по рода си двоен механизъм - действа върху причинителя и върху симптомите едновременно.

Може да се прилага при:

  • Първа вирусна атака
  • Във всеки етап от вирусната инфекция
  • При рецидивиращи вирусни инфекции

Благодарение на съдържащия се златен корен се запазва тонусът и енергията на пациента, което прави „Вирухелт“ изключителен продукт с доказани ползи и първи избор при първи симптоми. 

“Вирухелт“ се препоръчва за пациенти над 12 години по 2 капсули дневно за пет дни.

Продуктът не се препоръчва по време на бременност.

Статията е публикувана със съкращения.

Прочети пълната версия – ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com