Вървим към електронно здравеопазване

2964
Вървим към електронно здравеопазване
Снимка: iStock/Guliver

Министерство на здравеопазването е насочило усилията си в развитието на електронното здравеопазване, посредством изпълнението на проект „Изграждане на Националната здравно-информационна система”, етап I и етап II по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Добро управление 2014-2020г.”. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който отговори на депутатски въпрос, свързан с електронните регистри на заболяванията.

„Регистрите имат ключова роля в системата на здравеопазването. Работата по тях се извършва в рамките на проекта. Решение на проблема в дългосрочен план ще се намери чрез реализиране на дейност, разработка и доработка на необходимите регистри за изпълнение на националната здравно-информационна система. В обхвата на дейността се предвижда да бъдат разработени и внедрени 23 национални електронни регистри”, посочи министър Ананиев.

Личните лекари и здравните инспектори излизат на протест

Здравни инспектори и общопрактикуващи лекари излизат на протест в столицата. Служителите на регионалните здравни инспекции в страната щ...

По думите му това ще улесни процесите по вписване, промяна и заличаване на данни, тяхното съхрани, както и подаването им в реално време към други информационни системи.

През следващата седмица ще се проведат срещи с представители на РЗИ, каза Ананиев в отговор на въпрос за оптимизирането на работата на РЗИ, предаде Фокус.

„Работим усилено, разговорът, който ще проведем с тях ще бъде коректен и конкретен, а надявам се и ефективен“, заяви той.

„Към 14 март 2018 г. Министерството на здравеопазването разпредели бюджетите на 28 регионални здравни инспекции, в които е заложено увеличение на средства за персонал от 1 януари 2018 г. с 18%“, изтъкна Кирил Ананиев.

МЗ одобри проект на Националната здравна карта, хиляди болнични легла са излишни

5890 болнични легла в страната са излишни. Това показва новата Национална здравна карта, изготвена, одобрена и вече приета от настоящия...

„Анализът на структурата и числеността на персонала в РЗИ показва твърде различна практика в организацията на работа и структурите на персонала в отделните РЗИ“, коментира здравният министър. „Това ни накара да вземем решение за създаване на общи правила на базата на които да функционират РЗИ“, посочи Кирил Ананиев.

„Новият екип на министерството се натъкна на невероятни различия в структурата, организацията, функционирането и заплащането на труда“, уточни министърът. „Министерството предприе действия за оптимизиране на функциите и задачите им и въвеждане на единна система за работа и организация в административната дейност“, заяви Кирил Ананиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com