Във видинската болница лекуват глаукома по уникален начин

29520
Във видинската болница лекуват глаукома по уникален начин
Снимка: Thinkstock

В болница "Св. Петка" във Видин лечението на глаукома вече се извършва по изключително модерен начин - чрез поставяне на стоманен имплант в окото на болния. Методът, чрез който се спасява зрението, е съвсем нов за България, съобщава БТА.

Чрез имплантирането на стоманена тръбичка в окото на болния завинаги е спряно развитието на коварната болест, разказа началникът на отделението д-р Борислав Милчев. На първите 10 пациенти е приложен успешно този метод. Резултати вече са обобщени и са повече от добри.

Смъртните актове на загиналите в Горни Лом най-сетне са готови

Смъртните актове на хората, загинали при взрива в завод "Миджур: край село Горни Лом, са готови. След получаването им, семействата на...

Стоманеният имплант е дълъг едва 2,64 мм и е последното нововъведение на офталмологичната наука. Поставя се в окото и прекратява развитието на глаукомата. Операцията продължава минути. Tравмата на окото е минимална, а възстановяването е бързо. Такива операции се правят на много малко места в страната, като видинската болница е една от пионерите.

За да популяризира метода, д-р Борислав Милчев организира информационна кампания. Тя ще се провежда през целия месец ноември, всеки четвъртък и петък между 16 и 17.30 часа в Медицинския център на държавната болница "Света Петка" в дунавския град. Тогава д-р Милчев ще консултира безплатно всеки с диагностицирана глаукома. За посещението не се изисква направление, но тъй като местата са ограничени, е необходимо предварително записване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com