X
 
 

Във ВМА ще се проведат безплатни преледи за Деня на сърцето

973 1
Във ВМА ще се проведат безплатни преледи за Деня на сърцето
Снимка: Sendo
Във връзка със Световния ден на сърцето (29 септември) специалисти от Военномедицинска академия ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане.

Консултациите ще се проведат на 27 септември от 8.00 до 13.00 часа, в кабинет № 218, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА. За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/92 25 682, от 08.00 до 14.00 часа. Не се изисква направление от личния лекар.

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в цялата страна

За втори път през тази година ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкул...

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

Глобалният сърдечно-съдов риск нараства драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с рискови фактори, свързани с храненето и начина на живот, повишен холестерол, наднормено тегло, повишена консумация на сол и захар, обездвижване, тютюнопушене. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители