Звездите на "ВИП Брадър" и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната

2444
Звездите на "ВИП Брадър" и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната
Снимка: Нашите недоносени деца

Дарението от 23 000 лв. е към фондация “Нашите недоносени деца” и ще бъде използвано за закупуване на монитори за кувьози и за консумативи

Навръх празника на родилната помощ 21-и януари, фондация “Нашите недоносени деца” получи дарение от застрахователния брокер SDI и звездите от “ВИП Брадър 2017” по NOVA, които решиха да зарадват най-малките герои с благороден жест. Всички средства фондацията предоставя за закупуването на апаратура и консумативи за неонатологичните отделения в пет български болници – Първа МБАЛ гр. София, УМБАЛ “Д-р Георги Странски” в гр. Плевен, УМБАЛ гр. Русе, МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” гр. Стара Загора и МБАЛ “Д-р Иван Селимски” гр. Сливен.

Ева и Калоян: Двама герои в Деня на недоносените бебета

Днес, 17 ноември, е Световният ден на недоносените деца. Повечето хора най-вероятно имат бегла представа какво се крие зад диагнозата ...

В неделния ден и в подобаваща празнична атмосфера звездите от “ВИП Брадър” Ники Кънчев, Ваня Щерева, Алфредо Торес и Дани Милев и представителят на SDI Лазар Георгиев връчиха символичния “Голям чек за малките герои” на стойност 23 000 лв. на председателя на фондацията Нина Николова. Домакини на събитието бяха директорът на Първа МБАЛ София доц. д-р Цветомир Димитров, както и началникът на неонатологичното отделение в д-р Велимир Симов.

“Щастливи сме, че борбата за живота на преждевременно родените деца се превръща в кауза за обществото и за бизнеса. С тяхна помощ се надяваме повече семейства да оставят трудностите и битката за живота само в спомените си.”, каза д-р Симов.

Недоносените бебета в страната вече надхвърлят критичните 12%

Броят на недоносените бебета се е увеличил с повече от 2%. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас началникът на Родилнот...

“От сърце честитим празника на всички, които се грижат за началото на всеки нов живот! Щастливи сме, че благодарение на добри хора можем да дадем принос към по-сигурното и спокойно ежедневие там, където животът започва по-рано и по-трудно.”, заяви Нина Николова, председател на фондация “Нашите недоносени деца”, част от Акселератора на ПРОМЯНАТА 2017/2018 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

“С участниците във “ВИП Брадър 2017” и нашите приятели от SDI отново показахме, че истинските звезди в ефира не греят със своите екстравагантности, а със светлината и надеждата, която даряват на другите. Кой, ако не най-малките герои, заслужава повече от всички светлина и надежда?”, попита реторично водещият Ники Кънчев.

“Без колебание избрахме каузата, която с готовност и радост подкрепихме - каузата на преждевременно родените деца. От името на всички колеги и служители в компанията поздравявам лекарите, сестрите и всички останали, които помагат да се появи новия живот за професионалния им празник. Специално поздравявам неонатолозите, които се борят най-много за живота на най-малките герои. Нека знаят, че винаги могат да разчитат на нас.”, каза Лазар Георгиев, прокурист на SDI.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com