Да помогнем на тежко болен самотен баща да оздравее и да се върне към нормалния си живот

2437
Да помогнем на тежко болен самотен баща да оздравее и да се върне към нормалния си живот
Снимка: личен архив

Светлозар Дончев е 48-годишен самотен баща на две деца и е един от малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger's Disease) в България. Той отключва заболяването през 2019 година, след тежък за него и децата му развод. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари и Светлозар научава, че заради болестта си може да се наложи да му ампутират краката, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, за които сам се грижи след развода.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност сам да си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК.

И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятелите на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които се събират средства за скъпоструващите медикаменти. Приятелите на Светлозар отправят благодарност към всички хора с добри сърца, които до сега са му помагали и благодарение на които той е успявал да покрие разходите за лечението си. За съжаление, въпреки огромните усилия на всички, в последната седмица състоянието на Светльо рязко се е влошило и са необходими няколко спешни интервенции, за да може той отново да се движи самостоятелно и да се обслужва сам.

ОЩЕ: Благотворителен футболен турнир в помощ на 18-годишно момче организират в Смолян

Приятелите са Светльо се обръщат с молба към всички хора с добри сърца и призовават отново за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и двете му деца. В момента Светлозар се нуждае от средства за 60 броя съдоразширяващи инжекции, които струват 3600 лв., както и от средства за оперативно поставяне на клапа за вливане на инжекциите, която струва 1200 лв. Необходимо е да направи две процедури в специализирани вани, за които са необходими още 1600 лв. Светлозар изпитва огромни болки и заради това използва голям брой болкоуспокояващите лекарства, които струват 4600 лв. на месец. Поради своята нетрудоспособност той не е могъл да заплати и последните два наема на жилището си, в което живее сам с двете си деца, за което са му необходими 2200 лв.

Състоянието на Светлозар е изключително тежко и именно за това приятелите му призовават всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com