X
 
 

147 г. от рождението на изобретателя на прахосмукачката Хюбърт Бут

11143 2
147 г. от рождението на изобретателя на прахосмукачката Хюбърт Бут
Снимка: Стоп кадър/YouTube
Google създаде Doodle (Драскулка) в чест на 147-я рожден ден на изобретателя на прахосмукачката Хюбърт Бут.

Хюбърт Сесил Бут е роден на 4 юли 1871 г. в Глостър, Англия. На 18-годишна възраст се присъединява към Централния технически колеж в Лондон, за да учи строително инженерство и машиностроене.

Google отбелязва 325 г. от рождението на Джон Харисън (ВИДЕО)

Google създаде Doodle (Драскулка) по повод 325 г. от рождението на английския часовникар Джон Харисън. През 1761 г. той изобретява мор...

След тригодишно обучение той става част от Института на строителните инженери. През 1892 г. Бут работи като проектант на мостове и колела за офис сгради, предназначени за увеселителни паркове. Няколко години по-късно той напуска поста си, за да стане индустриален редактор на Кралския флот.

Изобретяването на прахосмукачката става случайно, когато Бут е на демонстрация на машина за почистване на железопътни вагони. Машината буквално духала килима със въздух под налягане. Тя само вдигала мръсотията, която обаче не отивала никъде. Бут попитал защо не използват всмукване вместо духане, а други инженери тогава му отговарят троснато, че това вече е изпробвано и е невъзможно. Така се ражда и гениалната идея на Хюбърт Бут.

По-късно Хюбърт Бут патентова откритието си, като нарича прахосмукачката "Пухтящият Били".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Някой разбира ли какво е колело за офис сграда, предназначено за увеселителен парк? Става дума за FERRIS WHEEL - най-просто казано, виенско колело, каквото е например Лондонското око. А какво е индустриален редактор на Кралския флот? Такъв редактор има в различни издания, но Бут е разработвал дизайн на корабни двигатели за флота. Спирам дотук, просто е смехотворно да се коментира израза, че Бут СЕ виж още ›› ПРИСЪЕДИНЯВА към колеж, където всъщност се влиза след приемен изпит, или пък някой бива приет в него. Английският език май не е толкова просто нещо, както някой вероятно си мисли.
  • Dany 1.1 Dany преди 1 година Профил на трол?
    Гугъл преводач с редакция "прима виста".
    : 0 !
Последно в Актуално