X
 
 

75% от всички аквариуми и зоопаркове прилагат насилие над животните

1414 0
photo of 75% от всички аквариуми и зоопаркове прилагат насилие над животните
Снимка: Getty Images/Guliver
Близо 75% от всички аквариуми и зоопаркове със “златен стандарт” са подложили на някакъв вид насилие животните си. Подобно държание с диви животни може да наруши тяхното физическо и ментално състояние. Това показват резултати от ново проучване на световната организация за защита от насилие над животни, съобщи bTV.

Изследването показва още, че огромна част от аквариумите и зоопарковете, които са част от световния “златен стандарт” в бизнеса подлагат животните на “унижаващи и насилствени представления и действия”.

Как дивите животни използват човека в своя полза

Някои животни и птици са се научили да печелят от съжителството с хората. Едни се обръщат към нас за защита и храна, други неусетно кра...

Организацията проверила част от тези организации и открили фрапиращи нарушения, като принуждаване на тигри и лъвове да правят номера на сцена със силен музикален съпровод, както и обличането на примати в дрехи, за да се снимат с посетителите на зоопарка. Друго често нарушение се оказва използването на непозволени техники за дресировка.

"За да накарат диви животни да общуват и да правят номера за посетителите се използват драматични и строги методи за дресиране, които водят до страдание на животните. В зависимост от вида и типа атракция открихме, че част от тези методи са отделяне на бебета животни от майките им, принудителен глад, физически окови, болка и страх", пишат от организацията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 23-29 септември

Овен Новата седмица ще бъде изпълнена с романтика и промени. Мислите, чувствата и обстоятелствата в живота ви ще бъдат подложени на колебания....

Последно в Актуално