X
 
 

До края на февруари избираме "Европейско дърво на годината 2019"

1608 2
photo of До края на февруари избираме "Европейско дърво на годината 2019"
Снимка: Getty Images/Guliver
От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от европейски страни се състезават да спечелят симпатиите на приятелите на конкурса "Европейско дърво на годината".

Миналата година за определяне на победителите бяха подадени 200 000 гласа. В тазгодишното издание организаторите от Сдружение "Партньорство за околна среда", в което участва и българската организация фондация "ЕкоОбщност" - очакват още по-голям интерес и брой гласове, тъй като има две новоприсъединили се за участие страни - Франция и Холандия.

Дъб от Силистра стана "Дърво на годината"

Дъбът от Дунавския парк в гр. Силистра е победителят в конкурса "Дърво с корен 2015", организиран от Фондация "ЕкоОбщност". Столетникът...

В деветото поред издание на страницата на конкурса - https://www.treeoftheyear.org/Home - ще научите интересните истории на дървета на възраст между 65 и 500 години, имащи своето място в исторически събития; на дървета, обединили общностите си при спиране на планове за построяване на пътища или сгради; както и на дървета, станали свидетели на много важни събития, оставили отпечатък върху живота на населени места и хората в тях.

Всички истории можете да прочетете и изберете 2-те най-интересни, за да ги подкрепите с гласа си.

Историята на българския участник - вековният цер край църквата в трънското село Рани луг - можете да намерите на страницата: https://www.treeoftheyear.org/Bulgaria

Гласуването ще протече от 1 до 28 февруари като през последната седмица – 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на конкурса няма да виждат актуалното класиране. За да гласувате, както и миналата година, ще трябва да изберете две дървета и да потвърдите избора си чрез активиране на връзка, получена на посочен от вас електронен адрес.

Любимият чинар на жителите на с. Арчар грабна приза „Дърво с корен 2014”

На церемонията по награждаване, която се проведе вчера в Полски институт в София, станаха известни победителите в петте категории на та...

Победителите ще бъдат обявени на Церемонията по награждаване на 19 март 2019 в Брюксел.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Че ние, вече три пъти избираме едно и също дърво с 4 годишна давност, а то не може да я завърши. Ще се налага май пак да го избираме предсрочно.
  •  1 преди 6 месеца Профил на трол?
    За "Дърво на годината" номинирам доцентът по физкултура Боко Тиквата.