Елън Мъск се уплаши от Трета световна война

9847
Елън Мъск се уплаши от Трета световна война
Снимка: Getty Images

Елън Мъск се опасява, че Трета световна война ще попречи на него (и на човечеството) да колонизира Марс. Това заявил милиардерът и ръководител на компаниите Space X и Tesla в интервю за сп. GQ.

В интервюто Мъск разказва подробно за своите проекти – електромобилите, свръхзвуковия влак Hyperloop, нови скафандри и полет до Марс. Според предприемача строителството на база на друга планета е морален дълг на човечеството – Мъск сравнява това с резервното копиране на данни от компютъра.

Елън Мъск ще помага на Израел да изпревари Русия на Луната

Собственикът на компанията SpaceX Елън Мъск ще помогне на колаборацията SpaceIL от Израел да изпревари Русия в пускането на лунен модул...

Освен това той не се вълнува от техническите сложности на полета и колонизацията, а от политическите събития на Земята.

"Но възможността да се построи самоподдържаща се база на Мрс... ще бъде открит известно време, а след това ще се случи нещо и нивото на технологиите на Земята рязко ще спадне. Ще успее ли базата да достигне самостоятелност, преди да престанат да идват кораби от Земята? Имам предвид, че не трябва да изключваме възможността от Трета световна война. През 1912 година обявявали нов век в света и процъфтяване, в който повече няма да има войни. А след това – Първа, Втора световна и Студена война", отбелязва Мъск.

Предприемачът смята за повече от реално използването на ядрено оръжие. Освен това войната може да се съпровожда от мощно обществено протестно движение срещу съвременните технологии, както и от изблик на религиозен екстремизъм – Мъск посочва ръста на терористичната организация "Ислямска държава".

Самият Елън Мъск наскоро предложи да използваме термоядрено оръжие, за да направим Марс годен за живот и колонизиране. Взривове непосредствено над полюсите ще доведат до необходимото затопляне на атмосферата.

НАСА се съсредоточава върху кацането на Марс

В близките десетилетия НАСА ще се съсредоточи изцяло върху кацането на астронавти на Марс. В плана за усвояване на Космоса САЩ разчитат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно