Френски професор не спира да изказва различно мнение за иРНК ваксините

23931
Френски професор не спира да изказва различно мнение за иРНК ваксините
Снимка: Pixabay

Представяме ви личното мнение, изразено от френския лекар проф. Кристиан Перон относно иРНК ваксините срещу COVID-19, което той споделя многократно в редица френски медии още от 2020 г.

Според проф. Перон, специалист по тропически патологии и нововъзникващи инфекциозни заболявания, иРНК ваксините са свързани с продължаващи и до момента медицински изследвания и последствията от тях засега все още не са напълно известни. Относно тяхната поява в толкова кратък срок след избухването на пандемията от коронавирус, той казва следното: "Не бива да бъркаме бързината с избързването. Необходими са ни много опит и известна дистанция във времето преди да можем да установим тяхната ефикасност. Надеждата по-скоро трябва да бъде фокусирана върху ранната фаза на лечение, което вече е дало ефект."

Над 7 милиарда ваксини срещу коронавирус са поставени в света

Броят на направените ваксини срещу коронавирус в света надхвърли 7 милиарда. Повече от половината от тях са поставени на населението в ...

"Като лекар, специалист по инфекциозни болести и след като съм бил президент на голям брой обществени здравни органи или съвети, включително свързани с ваксините, всеки ден виждам несигурността, пораждаща страх у моите съграждани", казва той. "Поемам риска да бъда отново квалифициран като "конспиратор" - термин, обозначаващ онези, които критикуват или оспорват едностранчивата мисъл. В крайна сметка мога да се гордея с това определение, тъй като моите твърдения, основани на истината, не са се променили от началото на епидемията", добавя проф. Перон.

Широкото използване на маски сред населението няма научно доказан ефект за спиране на разпространението на вируса SARS-COV-2, е друго становище, което френският лекар застъпва. Според него, използването на маските трябва да бъде насочено само към пациентите, тяхното обкръжение (особено хората в риск) и лицата, които ги обгрижват.

Проф. Перон настоява, че основната част от смъртните случаи на пациенти с коронавирус се наблюдават при много възрастни хора, както и при пациенти, страдащи от затлъстяване, тежък диабет, високо кръвно налягане, сърдечно-дихателни или бъбречни заболявания. Тези хора в риск са напълно идентифицирани и здравните мерки трябва да бъдат насочени именно към тяхната защита, както и възможно най–ранното им лечение след откриването на първите симптоми на инфекцията. „Много смъртни случаи по този начин можеха да бъдат избегнати. Въпреки това общопрактикуващите лекари биват разубеждавани да го правят“, казва той.

Проф. Перон нарича иРНК ваксините "продукти за генна терапия" и твърди: "Инжектираме нуклеинови киселини, които ще предизвикат производството на части от вируса от нашите собствени клетки. Абсолютно не знаем какви ще са последствията от тези инжекции, защото те са първите по рода си сред хората." Какво ще стане, ако клетките на някои ваксинирани произведат твърде много вирусни елементи, причинявайки неконтролируеми реакции в тялото им, пита  проф. Перон.

И разяснява: "Обикновено в нашите клетки съобщението се изпраща от ДНК към РНК, но обратното е възможно при определени обстоятелства, особено след като нашите клетки от зората на времето съдържат така наречените "ендогенни" ретровируси, интегрирани в ДНК на нашите хромозоми. Тези "опитомени" ретровируси, които ни обитават, обикновено са безвредни (за разлика например, от ретровируса ХИВ, причиняващ синдрома на придобитата имунна недостатъчност или СПИН), но те могат да произвеждат ензим, обратна транскриптаза, способен да транскрибира обратно, от РНК към ДНК".

Проф. Илко Гетов: Ваксините срещу Covid-19 предпазват от смърт

„Към момента има официално разрешение само и единствено за ваксината на Pfizer/BioNTech да се прилага трета доза и минимум 28 дни...

"Така РНК, чужда за нашето тяло и приложена чрез инжектиране, може да кодира също толкова чужда ДНК, която след това да се интегрира в нашите хромозоми. Следователно съществува реален риск от трайно трансформиране на нашите гени", смята проф. Перон. „Съществува също така възможността, чрез модифициране на нуклеиновите киселини на нашите яйцеклетки или сперматозоиди, да предадем тези генетични модификации на нашите деца“, добавя той.

И допълва, че не би искал хората да се превръщат в ГМО царевица или домати.

"Още повече съм ужасен, защото винаги съм бил за ваксините и съм председателствал години наред органите, които изготвят политиката за ваксиниране във Франция", казва той. "Но днес сигурно Луи Пастьор се обръща в гроба си", заявява проф. Перон в заключение. И призовава науката, медицинската етика и преди всичко здравият разум да вземат надмощие.

Научна реакция

Изказванията на проф. Кристиан Перон предизвикаха бурна полемика във Франция. Много негови опоненти смятат, че твърденията му не са достатъчно подкрепени от научна гледна точка и ги наричат "конспиративни" и "недостойни“. Това доведе и до изключването му от „Френската федерация срещу заболяванията, пренасяни от кърлежи“ (Fédération française contre les maladies vectorielles à tiques ), а след това в края на 2020 г. и от обществената здравна организация „Assistance publique – Hôpitaux de Paris“. Малко по-късно, през декември 2020 г., бе пусната и жалба от Националния лекарски съвет (Le conseil national de l’Ordre des médecins) срещу шестима медици, сред които проф. Перон, заради противоречиви изказвания във връзка с пандемията.

Френски учени за ваксините срещу КОВИД: Ние не сме "антиваксъри", ние сме "антиспайкъри"

Позиция на двама френски учени - Жан-Франсоа Лесгар, доктор по биохимия, и Жан-Пол Бурдино, университетски професор, доктор по микробио...

Комитетът по етика на Френския национален център за научни изследвания (CNRS) го включи през септември тази година и сред учените, които се отклоняват от приетото в науката становище относно употребата на хидроксихлорохин за лечение на коронавирус, което се популяризира от друг противоречив френски учен, микробиолога и специалист по инфекциозни заболявания Дидие Раул. Научното мнозинство е категорично, че хидроксихлорохинът не помага за лечение на коронавирус - СЗО застъпи тази позиция!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com