Извънземният разум може да е навсякъде около нас

7530
Извънземният разум може да е навсякъде около нас
Снимка: Thinkstock

Учен от Колумбийския университет смята, че разумният живот от други светове вероятно се е разтворил във физическия свят и хората не са в състояние да го фиксират.

Законите на физиката не са такива, каквито изглеждат. Не е изключено, че Вселената функционира благодарение на интелекта на извънземна цивилизация, която е толкова съвършена, че е поместила себе си в квантова сфера, изчезвайки от привичния за човека свят.

Калеб Скарф (Caleb Scharf), астробиолог от Колумбийския университет, е стигнал до извода, че съществуването на такъв интелект може да разреши много от великите тайни на Вселената. Например – защо не можем да намерим свидетелства за извънземен живот?

Революционно: Прочетоха мислите на парализирани хора

Швейцарски неврофизиолози създадоха чип, който буквално позволява да се четат мислите на хора, които са останали напълно парализирани, ...

„Възможно е животът да се проявява не само външно. Може би той е наоколо, вграден в нещо, което ние възприемаме като даденост, той е наоколо, в нашата реалност… С други думи, животът може да е не само в уравненията. Той може да е самите уравнения“, казва Скарф пред изданието Nautilus.

Подозренията на астробиолога възникнали въз основа на сведения за тъмната материя – онази хипотетична форма на материя, която не изпуска и не поглъща електромагнитно лъчение, нито си взаимодейства пряко с него, поради което е и невъзможно да се наблюдава пряко, пише drevnite.com.

Ученият напомня за теорията на технологичната сингулярност, според която цивилизацията притежава способност да „събере себе си в нови форми“.

„Ако се отнасяте към цивилизация, която се е научила да кодира различните живи системи в субстрати, всичко, което остава, е да създадете система за предаване на данни от нормалната материя в тъмната. Например 3D принтер за тъмна материя“, пояснява Скарф.

Създадоха орган на едно животно в тялото на друго

Група японски учени за първи път в света са успели да отгледат здрав орган от индуцирани плурипотентни стволови клетки (iPS) от едно жи...

По думите му несъответствието между астрономическите модели и наблюденията на тази форма на вещество свидетелства не само за нейната самобитност, но и за това, че тя е изкуствено манипулирана, пише The Daily Mail.

Активността на скрития извънземен разум също може да стане причина за разширението на Вселената, започнало преди около 5 милиарда години. Възможно е по такъв начин свръхцивилизация да помага на Вселената да се охлади по-бързо.

Освен това, добавя Скарф, животът се стреми да не бъде унищожен, затова управляващата пространството форма на живот може да е открила резервна система и за да осигури своето оцеляване, се е разпространила в квантовата област, съхранявайки своите данни в пътешестващите по цялата Вселена фотони.

„Няма да разпознаем напредналата форма на живот, тъй като тя се намира навсякъде и във всичко, което разглеждаме като първороден, естествен свят“, заключава астробиологът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com