X
 
 

Какво усещат хората "преди смъртта", разказват учени

13851 0
Какво усещат хората "преди смъртта", разказват учени
Снимка: Getty Images/Guliver
Учени разказват как хората се чувстват "преди смъртта", пише ТАСС. Участниците в проучването, интервюирани от специалисти, казват, че са почувствали аномално възприемане на времето, изключителна скорост на мислене, ярки чувства, както и усещане за отделяне от телата си. Учените, провели изследването, са установили, че всеки десети човек може да преживее така наречените преживявания на смърт, независимо от степента на опасност от ситуацията, в която се намира.

Резултатите от това проучване от група специалисти от Дания, Германия и Норвегия бяха представени на 5-ия конгрес на Европейската академия по неврология в Осло, Норвегия. Учените проведоха онлайн проучване на повече от 1 000 души от 35 страни, като ги помолиха да отговорят на редица въпроси за това, дали са преживели мистични преживявания, свързани със смъртта и какви са били те.

Учени създадоха средство, предсказващо кога ще умрем

Британски изследователи създадоха алгоритъм, способен да оцени риска от преждевременна смърт на човек, предаде БГНЕС. Служителите на У...

Близо 300 от респондентите са съобщили, че имат опит с подобни изживявания, с които са били еднакво разпространени, както за хората, които не са в смъртна опасност, така и за тези, които са били в наистина животозастрашаващи ситуации. За такова се счита, например инфарктното състояние или автомобилна катастрофа. "Опитът, който най-често съобщават участниците в изследването, е: аномално възприемане на времето (87%), изключителна скорост на мислене (65%), изключително живи чувства (63%), чувство за отделеност от тялото или излизане от нея (53%)". Данните се посочват в прессъобщение на Европейската академия по неврология.

Учените са открили връзка между появата на смъртни преживявания и фазата на бързото движение на очите - периода на сън, който се характеризира с повишена активност на мозъка. Един от признаците на тази фаза е именно бързото движение на очните ябълки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...