Китай започва да клонира хора

18815
Китай започва да клонира хора

Китайски учени, които наскоро представиха проект за най-голямата "фабрика за клонинги" в света, заявиха готовност да клонират хора.

Единственото препятствие пред това по думите им е реакцията на обществеността.

Човешки клонинги след 50 г.?

Британският учен сър Джон Гърдън предвижда създаването на човешки клонинги до 50 години, съобщава в. "Телеграф", цитиран от БГНЕС. Нег...

Както съобщава АFP, за мащабните планове в областта на клонирането е разказал изпълнителният директор на бъдещата фабрика Сю Сяочун. Най-голямата в света фабрика за клониране ще бъде построена от китайската компания Boyalife Group в сътрудничество с южнокорейската Sooam Biotech Research Foundation и китайската Академия на науките в севернокитайския Тянцзин.

Планира се предприятието да започне работа в близките седем месеца, като обемът на производство на клонирани крави към 2020 година следва да бъде един милион годишно. В перспектива "фабриката за клонинги" възнамерява да се занимава и с производството на състезателни коне и полицейски кучета със специални способности (повишено обоняние).

Още една сфера на интереси е клонирането на примати за медицински опити. Затова заявленията на ръководството бъдещата фабрика да премине от примати към хора е станало логично.

"Технология вече има. Ако това бъде разрешено официално, не смятам, че някой ще се справи с него по-добре от Boyalife", заявил Сю Сяочун пред журналисти. Той подчертал, че засега предприятието няма да прави експерименти по клониране на човек, допълва Naked Science.

Откриха потенциално годни за клониране останки от мамут

Якутски биолози и генетици са открили кожа и някои други останки от мамут, които потенциално може да се използват в генетични експериме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно