X
 
 

Медицински куриоз - да ти растат косми на абсурдно място

3852 0
Медицински куриоз - да ти растат косми на абсурдно място
Снимка: iStock/Guliver
Някои случаи в медицината наистина са куриозни. Такъв е този на жителка на Италия, която се обърна към лекарите с оплакване, че й растат косми по венците. Необичайният случай е описан в статия в списанието Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiology.

Момичето за пръв път се обърнало към лекарите през 2009 г, защото на небцето й растели косми, подобни на мигли. Поставена й била диагнозата синдром на поликистозни яйчници, който често е свързан с излишната коса по лицето и тялото, предаде БГНЕС.

Нови методи и технологии в неврохирургията повишават безопасността за пациентите

„В наши дни, познанията в областта на неврохирургията се удвояват почти на всеки 3 години“, твърди един от най-търсените не...

Космите са били отстранени оперативно и са й предписани хормони. Известно време лечението помогнало, но години по-късно космите отново се появили, и то в пъти повече. Този път лекарите не само отстранили космите, но и взели тъканни проби за анализ. Под микроскоп те открили косъма, който прораснал през необичайно удебелена тъкан на венците.

Експертите все още не са намерили единодушно обяснение на явлението. Те не изключват, че италианката ще трябва да приема лекарства, които коригират хормоналния фон през целия й живот.

Досега, в историята на медицината, са регистрирани само пет подобни случая и всички при мъже.

По-рано стана известно, че на 46-годишен жител на Москва му расте коса в ларинкса и трахеята. Лекарите са извършили електролиза на ларинкса и изписали пациента за домашно лечение.

Над 250 кандидат-медици от 11 държави ще представят културата на своите нации в Плевен

Над 250 студенти медици от 11 държави ще се включат в седмото издание на Деня на народите в плевенския Медицински университет. На 9 ное...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално