Надживяваме почти всички бозайници, защото...

80194
Надживяваме почти всички бозайници, защото...
Снимка: Thinkstock

Бавният метаболизъм е причината хората да надживяват почти всички бозайници на планетата.

Международен екип от учени изследва нивата на енергия, които изразходват средно всички бозайници, включително човекът. Изследователите открили, че хората изгарят половината от калориите, които изгаря друг бозайник, пише БГНЕС.

Похвалите не са полезни за децата, твърдят учени

Често чуваме, че трябва да хвалим децата, за да ги стимулираме, но това може и да не е толкова полезно за тях, защото така се чувстват ...

За да го обяснят, учените дали за пример човек с голяма физическа активност, който трябва да тича като за маратон абсолютно всеки ден, за да се доближи до средния разход на енергия при друг бозайник с неговия размер.

Проучването показва също, че приматите в зоологическата градина изразходват също толкова енергия, колкото приматите в дивата природа. Това твърдение опровергава досегашната теория, че физическата активност оказва толкова голямо влияние върху изгарянето на калории.

По-голяма част от бозайниците, включително кучета и плъхове, достигат зряла възраст на година или две. В действителност много бозайници достигат полова зрялост няколко седмици след раждането си. Например шестмесечен плъх се равнява на 18-годишен човек, а две годишно куче на 18 - 25-годишен човек. В дивата природа бозайниците се размножават много по-често и преди всичко в "юношеска възраст".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com