Плъховете също изпитват съжаление

38683
Плъховете също изпитват съжаление

Плъховете, подобно на хората, също изпитват съжаление. Това чувство се появява, когато те изпуснат възможност да се сдобият с по-добра храна. Заключнието идва от ново проучване на двама учени от университета в американския град Минесота. Те са първите, които доказват, че не само хората изпитват съжаление.

Експертите създали ситуация, в която плъхове трябва да чакат определено време, след което да получат награда под формата на храна или да продължат напред. Онези, които решили да продължат напред, показвали признаци на съжаление, обяснява BBC.

Учени "направиха" и присадиха хранопровод на плъхове

Тъканно инженерство бе ползвано за конструиране на хранопровод, който заедно със стволови клетки на костния мозък бе успешно присаден ...

Резултатите показвали, че мислите, които са подобни на съжаление, оказвали влияние върху решенията на гризачите. По този начин идеята, че хората са единствените, изпитващи съжаление, беше отхвърлена.

Двамата учени открили, че плъховете са склонни да чакат определено време въз основа на предпочитанията им към различните вкусове. Например – някой от опитните екземпляри бил склонен да чака 20 секунди за пелетка с вкус на черешка. Същевременно за него същият период от време бил прекалено дълъг за шоколадова пелетка, пише wired.co.uk.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com