Студенти от Русе създават уникален велосипед на електричество

111861
Студенти от Русе създават уникален велосипед на електричество
Снимка: БГНЕС

Велосипедът ще може да бъде задвижван както с педали, така и с помощта на електрически батерии. Дело е на студенти и преподаватели от Русенския университет.

Електровелосипедът е с акумулаторни батерии и може да се управлява от бордови компютър, а в момента работят върху задвижването на превозното средство чрез соларни панели.

Успешно скачване на "Союз" с МКС след двудневно отлагане

"Союз" се е е скачил автоматично в 03:53 московско време. "Около 7 часа сутринта членовете на екипажа на трябва да отварят люковете на...

Разработката стъпва на практиките от европейските държави и по-специално Дания и Холандия, където 10 % от населението се придвижва с велосипеди и електровелосипеди, разказа преподавателят от Транспортния факултет Иван Евтимов.

Русенският образец е тестван по различни маршрути в града, за да се види каква енергия се изразходва и колко километра може да се изминат с едно зареждане на батерията. Ако човек реши да "помогне" на велосипеда при изкачване на височина, може да измине до 50-80 км, а иначе средният пробег е 35 км.

Камера ще симулира условията на Марс

Испански учени създадоха камера, симулираща условията на Марс. В нея ще могат да бъдат изпробвани устройства, необходими за мисиите до ...

Максималната скорост е 32 км в час при идеални условия, но в града тя е 15-17 км в час. С помощта на бордовия компютър, инсталиран на електровелосипеда, скоростта може да бъде зададена предварително и да се поддържа като постоянна величина. Компютърът съхранява различни данни, които позволяват да се следи капацитетът на батерията, изминатото разстояние и др.

Предстои екипът да разработи и слънчев панел, който да бъде оформен ергономично, за да може при движение или престой слънчевата батерия да се зарежда и да дава енергия на велосипеда, информира БГНЕС.

10 секунди преди да се случи нещо, ние реагираме?

Човешкото тяло е в състояние „да предвиди изникващи на случаен принцип стимули между една и десет секунди в бъдещето“ (докл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com