Телевизията все още е много силна, в САЩ изглежда най-силна

2036
Телевизията все още е много силна, в САЩ изглежда най-силна
Снимка: Thinkstock/Guliver

Средно хората са прекарали пред телевизорите си близо по три часа на ден миналата година, сочи ново проучване, цитирано от БГНЕС.

Eurodata TV Worldwide съобщава, че гледането на телевизия продължава да струва сериозна част от времето на хората, въпреки че все повече започват да гледат онлайн платформи като Netflix и Amazon.

10 безумия на телевизиите за Великден

 1. "Задръствания на изхода от София" Репортаж за задръствания на изхода от София. Попаднала сред задръстване на изхода от София,...

Най-пристрастени към телевизията са американците и канадците, които средно на ден прекарват пред екрана по 4 часа и 3 минути.

Европейците са малко по-назад в класация – те са гледали телевизия по 3 часа и 49 минути на ден през 2017 година, изпреварвайки с малко по този показател Русия и Бразилия, сочат резултатите от проучването, обхванало 95 държави.

Азиатците гледат по-малко телевизия, отколкото всеки друг голям пазар, прекарвайки 2 часа 25 минути пред кутията. В Китай показателят пада до два часа и 12 минути.

"Продължителността на гледане на телевизия продължава, въпреки нарастващата наличност на онлайн съдържание", заяви вицепрезидентът на Eurodata TV Фредерик Ваулпре. "В Северна Америка и Азия има лек спад в гледането на телевизия, но все още расте в Южна Америка, а в Европа поддържа исторически високи нива", добави той.

Турция: Иракска телевизия в България пропагандира сепаратизъм

Разкъсване на териториалната цялост на Ирак и позорни новини за Турция - това според медии в Анкара са основните цели на пропаганден т...

Но и навиците за гледане също се променят, се казва в доклада. Родените в края на миналия век и хората на възраст между 18 и 35 години прекарват повече време със своите мобилни телефони, често следейки програмите по този начин. В Швеция, една от най-цифрово развитите страни в света, тази възрастова категория хора е гледала малко по-малко от 2 часа телевизия на ден.

Eurodata TV установява, че повечето млади хора, които са гледали програми в интернет, влизат в шоу предавания, насочено конкретно към тях. Те включват реалистични предавания и младежки драми, чиято аудитория понякога е повече от два пъти по-голяма в интернет, отколкото при телевизионни излъчвания.

САЩ и Великобритания остават двата най-големи износители на телевизионни програми и формати пред Франция, Германия и Турция, чиито семейни ориентирани сапунени сериали са били големи хитове в Близкия изток, Южна Америка и Балканите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Палеонтолози откриха древна гигантска змия

Смяната на властта при маите била отбелязана с изгаряне на останките на бивши владетели

Откритие: Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Ведите се оказаха генетично близки до етносите от Индия

Стоунхендж може да е свързан с рядко явление – луностоене

Откриват и дори нападат украински водолази: Делфините и руският флот - вярно и невярно (СНИМКА)

Градът на боговете бил разрушен от мегаземетресение

Защо самолетите почти винаги са боядисани в бяло?

Ново проучване разкрива скритата роля на Млечния път в древноегипетската митология

3000-годишна керамика разкрива търговски мрежи в Австралия много преди колонизацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно