Учени: Прекомерната работа разболява жените

2462
Учени: Прекомерната работа разболява жените
Снимка: iStock/Guliver

Учените от университета в Охайо стигнали до извода, че жените, които работят много (като физически, така и умствен труд) може да станат жертва на тежки заболявания.

Изследването е обхванало около 7,5 хиляди души като учените оценявали състоянието на доброволците и степента на натоварване в работата. Била анализирана и връзката между различни недъзи и броя на отработените часове през последните 32 години.

В САЩ чакат разрешение за модифициране на човешкия геном

В близките дни в САЩ ще бъде разгледано заявление, отнасящо се до CRISPR/Cas9. Група учени от университета в Пенсилвания планира да с...

В крайна сметка станало ясно, че колкото по-продължителна е работната седмица при жените, толкова по-голям е рискът от развитието на сърдечно-съдови заболявания, артрит, диабет и рак. Специалистите отбелязват, че рискът от развитието на заболяванията се увеличава при работна седмица над 40 часа. Ако тя е с продължителност 60 часа, то опасността от развитието на заболявания се повишава три пъти през следващите 30 години.

Освен това трябва да се отбележи, че повечето жени покрай основната си работа изпълняват и домашни задължения, прекалено голямото натоварване провокира стрес, а от там и по-сериозни заболявания.

Уточнява се още, че упоритият труд е от полза за представителите на силния пол и когато е интензивен и в разумни предели, дори укрепва здравето.

 

Българин откри планета с две слънца Kepler-1647b

Името на българина Веселин Костов се появи на американско специализирано издание, като откривател на планета с две слънца. Това, което...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно