Заснеха гигантска сепия в Тихия океан

74476

Японски учени пуснаха кадри на гигантска сепия, която засякоха на 900 метра в Тихия океан. Снимките на чудовищното мекотело са направени на 14 юли от екип от японския национален научен музей, държавната телевизия NHK и американския телевизионен канал Discovery Channel.

Учените за първи път са в състояние да покажат гигантската сепия в естествената й среда в дълбокия океан, предадоха японските медии.

За морската пеперуда, океана и CO2

Това е вид рапан, известен като "морска пеперуда": изследователи наскоро показаха, че черупката му се разтваря от повишената киселиннос...

От експерти е установено, че екземплярът е дълъг около 8 метра и има две дълги пипала.

Гигантските калмари могат да достигнат дължина до 18 метра. В края на 18 век на брега на Нова Зеландия е бил открит огромен калмар дълъг 17,4 м, като 12 метра е била само мантията му. Според експерти теглото на животното може да достигне до един тон.

След около 100 мисии, през които прекарва над 400 часа в тясната подводница, тричленният екипаж забелязал съществото на около 15 км източно от остров Титиджима. Изследовател от музея разказва, че тогава учените са последвали огромното мекотело до дълбочина от 900 метра. Скоро след това мистериозното същество изчезнало в океанските дълбини.

Редактор: Десислава Ушатова

Загадъчен остров "съществува" само на карта

Огромен остров в Тихия океан, който може да бъде открит в Гугъл Карти, бе обявен за "несъществуващ" от екип австралийски учени, прекара...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com