Златни реликви разказват друга история за династията Хан

2777
Златни реликви разказват друга история за династията Хан
Снимка: The Real Bear / CC BY 2.0

Лиу Хъ е бил император на китайската династия Хан по време на епохата Юанпин. Той бил назначен за император от министъра Хуо Гуанг през 74 г. пр.н.е.

След 27 дни той е свален от трона, освен това е изключен от официалния списък на императорите. Общо служителите на двореца привели 1127 примера за лошо поведение като доказателство за импийчмънт, пише Heritage Daily.

Археолози откриха гроба на самия Дядо Коледа – свети Никола

Археолози в Южна Турция откриха истинската гробница на самия Дядо Коледа, официално известен като свети Никола. Неговите съвременни име...

Бившият император е принуден да живее в изгнание, където умира на 33 години. Това се случва през 59 г. пр.н.е. Самият Лиу Хъ оставя 16 съпруги и 22 деца. Той е погребан в гробницата на маркиза на Хайхун, разположена в северната част на Синдзян в Дзянсу.

Археолозите го открили през 2011 г. По време на разкопките са намерени около 20 000 артефакта. Неговата гробница е една от най-добре запазените на Западна Хан (206 г. пр.н.е. – 24 г. сл.н.е.). Тя е с най-интегрираната структура, ясно оформление и пълна система за жертвоприношения. Съдържа най-големия брой реликви, които могат да се похвалят с най-голямото разнообразие и майсторство в Дзянсу.

Сред реликвите, включително артефакти от злато, бронз и нефрит, археолозите открили счупен лакиран параван и възстановили два портрета. Смята се, че единият от тях е най-ранният портрет на Конфуций, намиран някога в Китай. Открити са и повече от 5000 бамбукови листа с конфуцианска класика, което показва разпространението на ученията на Конфуций преди повече от 2000 години. Версията на Ци на Аналектите на Конфуций, която била изгубена преди около 1800 години, е открита в бамбуковите листа.

Подобни превратности може да са го лишили от императорска слава, но откритите в гробницата реликви разказват различна история, разкривайки величието на една династия. Съкровището от златни предмети е най-голямата единична партида, намирана някога в гробница на династията Хан, и е доказателство за богатите златни запаси на династията.

Почитат го до днес: стенопис с бога на алкохола на ацтеките е открит в Мексико

Фреска, датираща от предколумбовата епоха, е открита на стената на ъглов параклис в доминиканския манастир Ex Сonvento Nuestra Se&ntild...

Това е и единствената гробница с място за погребение на колесница в южната част на река Яндзъ. Били открити пет добре запазени конски превозни средства, всяко от които съдържало по четири жертвени коня, което показва, че собственикът е принадлежал към висшите ешелони на династията Хан.

Лиу, маркизът, е бил внук на император Ву, чието управление поставя началото на просперитета на династията Хан, за което се смята, че е същото като управлението на първия император от династията Цин.

„За да научи за император Цин и неговата династия чрез археологически артефакти, човек може да се обърне към Теракотената армия. В гробницата Хайхунхоу обаче нямаше много артефакти за задълбочено изучаване на император Ву“, казва Ян Джун, изследовател в Института за културни реликви и археология на провинция Дзянси и водещ археолог.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 6-те най-емблематични артефакта от древния свят

Археолозите откриха храм на Посейдон в Пелопонес

Археолози откриха останки от древно светилище при разкопки в Пелопонес. Очевидно това е бил почитан храм на Посейдон Самийски, който е ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Археолози разкопаха вилата, в която е починал император Август

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно