Бивш ръководител в "Автомагистрали" твърди, че се прави опит за покриване на следите от "инхауса"

39679
Бивш ръководител в "Автомагистрали" твърди, че се прави опит за покриване на следите от "инхауса"
Снимка: Скрийншот/bTV

Бившият ръководител Отдел “Процедури, обществени поръчки и контрол на договорите” в “Автомагистрали” Николай Едрев разкри за Actualno.com, че няма да се връща на работа във фирмата. Такива индикации се появиха преди няколко дни.

Причината е, че вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД.

"Автомагистрали" връща на работа Николай Едрев, който подаде сигнал срещу директора на фирмата

"Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу директора на фирмата Десислава Христова и тя беше освободена...

"Ако г-жа Христова е участвала в генезиса и подготовката на "инхауса", то Евгени Генчев и Цветан Петков са главните извършители и изпълнители на всички деяния, които все още остават скрити за обществото, с любезното съдействие на прокуратурата, а сега и на вицепремиера Гроздан Караджов", посочи Едрев пред медията ни.

"Всички документи доказват, че схемата е грижливо подготвена и изпълнена от Борисов, Нанков, Стоян Беличев, дясната му ръка - Евгени Генчев и лявата му ръка Цветан Петков - назначени в съвета на директорите. Има купища документи и доказателства, че тези лица са изработили схемата и са я осъществили, като са изготвили документация за избор на фирми, участвали са в избора на фирми, изготвянето на договорите и съгласуването им, приемането на работата и куп нечестиви деяния, за които службите още не могат да намерят капацитет да докажат. Тази нечестива дейност касае както АМ Хемус (включително и незаконното строителство на 4,5 участък), свлачищата и скоростен път Видин-Ботевград, тоест всички кражби в размер на 4,5 млрд. лева от републиканския бюджет. В това число влизат и 1,6 млрд. раздадени авансово на близки фирми, избрани от тези лица. Под всеки документ стоят подписите, както на Стоян Беличев, така и на Евгени Генчев и Цветан Петков", твърди Едрев.

"Тези лица (бел. ред. - Евгени Генчев и Цветан Петков) са назначени за членове на Съвета на директорите на АМ ЕАД, с пряко разпореждане на министър Караджов. Освен това, министър Караджов разпорежда на борда да бъде избран за изпълнителен директор Евгени Генчев, който има най-голям интерес да се покрият всички далавери в АМ ЕАД, защото е основен участник в тях и продължава да се отчита на Нанков и Беличев. Министър Караджов беше предупреден от мен, че това е колосална грешка и освобождаването на Иван Станчев, както и моето уволнение ще спре процеса на разкриване на фактите и обстоятелствата, в които тези лица имат основна роля. Въпреки това, той не се съобрази с препоръката ми и принуди борда да изберет Евгени Генчев за изпълнителен директор", посочва още Едрев.

"Според министър Караджов, няма нужда да разкриваме какво е ставало досега, а да се концентрираме върху строителството. По същият начин ли ще строим, както досега, с ръководството на тези лица, които са заподозрени в извършването на безброй злоупотреби и корупционни практики и това ли е промяната", пита бившият ръководител в дружеството.

Има ли финансов интерес зад освобождаването на шефката на "Автомагистрали" - аргументите на Десислава Христова (ВИДЕО)

"Никой не ми каза мотивите за моето освобождаване. Такива не са написани и в протокола за освобождаване, нито съм потърсена за разговор...

"Ще продължа разкриването на всички факти и обстоятелства за АМ ЕАД в друго качество, което засега няма да разкрия какво", заканва се той.

Интересен факт е, че тези му думи съвпадат с казаното от бившата шефка на "Автомагистрали" Десислава Христова, която обаче отрича да има нещо общо с подготовката и генезиса на "инхауса".

В интервю за нашата медия тя разкри подозренията си, че конкретната фирма "ДЛВ" има финансов интерес от нейното отстраняване, а оттам прозира и политическо задкулисие. Интересен момент на база твърденията ѝ е, че има съмнение за връзки към партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, която е част от управляващото мнозинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Сорая Лейн: Най-важното за мен е да помогна на хората да избягат от случващото се в живота

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю