Емил Димитров-син: В политиката мога да допринеса с моя опит и морал

33415
Емил Димитров-син: В политиката мога да допринеса с моя опит и морал
Снимка: Actualno.com

Всъщност аз никога не съм преставал да се занимавам с политика, каза Студио Actualno Емил Димитров-син, водач на листата в Област Плевен на партия МИР(Морал, Инициативност, Родолюбие) на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември и син на обичания български певец Емил Димитров.

Емил Димитров–син е на 51 години. Завършил е Консерваторията, Публична администрация със степен магистър, остават му няколко изпита да завърши и Международни отношения, един от първите сертифицирани одитори в България по ISO 9001 говори три езика – руски, английски и италиански, Женен, с едно дете. Ето какво казва той:

От 23-24-годишна възраст не съм спирал да се занимавам с политика. Още навремето бях един от съратниците на Евролевицата. Винаги съм се стремял да допринеса, да променя нещо в нашата изстрадала страна . България в последните десетки години след промените, 10 ноември визирам, не 9 септември, загуби част от своя облик. Това, което наблюдавам и е много страшно, е продължителното разделение на обществото ни по всякакви начини – русофили, американофили, германофили, това е най-лесното и най-видното. Много се наруши баланса в отношенията, бих казал, че няма такъв изобщо и избива агресията и ниското ниво на отношения, да не кажа директно простащината. Дори при най-малкия повод в момента на улицата в движението, когато някой сбърка нещо, може да е без да иска, веднага върху него се нахвърлят с обиди, със заплахи за физическа саморазправа дори. Виждаме, че липсата на култура във взаимоотношенията ни е на абсолютно всички нива. Като започнем от училище, знаете какво се случва в по-големите класове, за съжаление тази възраст пада все по-надолу и надолу. Насилието във взаимоотношенията, като продължим нататък в ежедневието ни, като влезем в парламента, в дебатите виждаме какво е отношението. Поведение, което за мен е неприемливо.

И затова в годините винаги съм се стремял, макар че съм пътувал по цял свят не на екскурзия, а по работа, живял съм повече от няколко месеца в някои държави, в някои даже 1-2 години, никога да не забравям, че мястото ми е в България и че тук мога да променя нещо. Двама души да променя, това пак е нещо.

Всъщност аз съм един от основателите на партия МИР, така че това беше едно решение за една нова формация, в която са привлечени съидейници. Хора на различна възраст, като имате предвид, че аз съм един от най-възрастните, има доста хора по-млади от мен. Това ме обнадеждава, че не всичко е загубено и има смисъл да се работи в тази насока. Ние сме единомишленици в това какъв образ искаме и какво бъдеще искаме за България. На нас не ни харесва икономическата обстановка. Ние смятаме, че държавата, както във всяко семейство, държавата е израз на много семейства, събрани заедно. Както всяко семейство прави планове за бъдещето, бюджетира, това трябва да го прави и държавата. За съжаление държавата е абдикирала от много голяма част от своите функции, най-вече да защитава и развива населението си.

Имал съм много и продължавам да имам много покани от всички най-големи партии. Но за мен кариерното развитие в политиката не е на първо място. Аз съм доволен от живота си, с малко, с много, както може. Имам вече голям син на 20 години. Аз не искам да израствам на всяка цена в политиката. Аз мога само да допринеса с моя опит в различни области, да допринеса с моя морал, в който съм възпитан от моето семейство. Все пак много хора не знаят, че дядо ми, факира Мити, е участвал в строежа на Хаинбоаз. Част от моя род е строител на съвременна България. Макар че са артисти, те винаги са защитавали, дори с песните на баща ми, няма какво да говорим, дори той си прекъсна кариерата във Франция едно време, за да бъде в България, да бъде с българската публика. Така че аз съм закърмен и възпитан с това да обичам България и да давам от себе си на България.

Защо Плевен? „Плевен, град на моите мечти“ се пееше в една песен. Освен че бащиния ми род е оттам, Плевен е много важно стратегическо място. Като се върнем исторически, много неща са се решавали там още преди руско-турската война. Плевен е град с много проблеми, както и цялата област. Но в момента говорим за национални избори. Някак си Плевен в последните години е забравен и лъган. Един от най-важните проблеми това е водоснабдяването, качеството на водата в града. От години е така. Безработицата е много голям проблем. Целият регион се запълва с хора от малцинствените групи, които за съжаление не работят. Много важно е, че земеделието в района е разпокъсано, всички земи са арендовани и са зависими от няколко души.

Още за решението на проблемите на Плевен, затова как Емил Димитров вижда своя принос като евентуален депутат и какво мисли за новите политически проекти – във ВИДЕОМАТЕРИАЛА:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com