X
 
 

Hayes&Y: 2019 е най-успешната ни година досега

1689 0
Hayes & Y: 2019 е най-успешната ни година досега
Снимка: ПР
Отдавна следим развитието на българската група Hayes&Y и определено момчета се справят повече от добре. Песните им се радват на голям успех у нас и зад граница. И ако сте им фенове, съвсем скоро, на 28 декември, ще имате възможност да ги чуете на живо в клуб Music Jam. Ние си поговорихме с членовете на инди-рок бандата, за да разберем повече за музиката им, а и какво да очакваме от тях на концерта им в София.

Опишете Hayes&Y с 3 думи.

12 години работа.

Вие сте една от най-прогресиращите български групи. На какво според вас се дължи успехът ви, както у нас, така и в чужбина? 

Винаги следваме целенасочено плановете си и си поставяме задачи, които гоним здраво - това ни дърпа напред. Разбира се, това важи и за песните ни, стремим се всяка следваща да е стъпка нагоре и в правилната посока. Успяхме да изградим стил на бандата, който е разпознаваем и се надяваме да продължаваме да стигаме до все повече хора.

В момента живеете в Манчестър, как реагират англичаните, когато разберат, че всъщност сте българи?

Обикновено доста положително, понякога не се и разбира, че не сме оттук. Музиката ни говори вместо нас, така че не отделяме толкова голямо внимание на този факт, а когато можем го използваме и в наш плюс.

Кои са музикантите, които най-много са ви повлияли? 

В различни периоди сме имали различни вдъхновения, много са изпълнителите, които са оказали влияние върху бандата ни - The 1975, Parcels, The Police, Tame Impala и много други.

Наскоро издадохте нов сингъл "Disaster", разкажете ни повече за него. 

Имахме песента от известно време и на всеки наш концерт публиката реагираше изключително добре на нея, затова решихме и да я запишем. Парчето е по-китарно, по-агресивно от предишните ни сингли, но в същото време успяхме да запазим стила на групата и сме много доволни от финалния резултат. С изключение на барабаните, отново записахме песента (а и клипа към нея) в апартамента ни в Манчестър, вече свикнахме на този начин на работа, който ни осигурява нужното спокойствие и възможност да изпипаме всеки детайл.

На 28 декември в клуб Music Jam подготвяте най-големия си до сега концерт в София. Какво да очакваме от вас? 

За първи път свирим в Music Jam, клубът предлага страхотни възможности откъм звук и мултимедия, ще се възползваме максимално от тях. Отново залагаме на изцяло авторски сет и очакваме това да е най-мащабният и посетеният концерт на Hayes&Y до момента - не го пропускайте!

Кои са нещата, които обичате да правите заедно, когато не се занимавате с музика? 

Обичаме да ходим по концерти и да обсъждаме идеи за бандата, гледайки други музиканти и групи. Вече от над 3 години живеем заедно в Манчестър, споделяме голяма част от ежедневието си, което ни помага и в създаването на музика.

2019 е към своя край, с какво ще запомните тази година? 

Най-успешната ни година досега, песните ни достигат до все повече хора, което може само да ни радва. Имахме и множество концерти, този на остров Св. Анастасия в Бургас определено се откроява и беше прекрасно изживяване.

И какво да очакваме от вас през 2020? 

Много нова музика и още по-амбициозни проекти и изяви на живо.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители