Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искрен Митев: Пеевски е ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" (ВИДЕО)

11 април 2024, 15:30 часа • 22080 прочитания

"Успяхме да накараме ДПС и ГЕРБ да изберат академик за премиер. Те могат много неща да ни вземат, използват всички бухалки на държавата, които са овладели, за да хвърлят кал по "Продължаваме промяната", да казват, че и ние сме същите, но всеки следващ премиер ще бъде мерен с тази летва". Това заяви в Студио Actualno депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев.

Той смята, че формацията му е отвърнала на удара "на тази държава, която толкова години не беше виждала нищо различно".

"ГЕРБ искат амнистия"

"ГЕРБ искат амнистия и това се видя през Закона за защита на свидетелите, който не е разгледан в Народното събрание. Те искат защитата на свидетелите да се гарантира за сигнали оттук нататък. Не искат да бъдат преследвани за това, което са направили. Да, но това не можем да им го дадем. И когато го осъзнаха, хвърлиха държавата в избори", смята Искрен Митев.

Властта на Пеевски

"Когато застанеш на трибуната на Народното събрание и погледнеш към залата, като махнеш ПП-ДБ и в една степен БСП, всички други имат едно и също лице. Делян Пеевски, който управлява ДПС, Делян Пеевски, който управлява ГЕРБ-СДС, Делян Пеевски, който казва на Костадинов как да гласува, Делян Пеевски, който прелива гласове на изборите на ИТН, за да влязат в НС. Дали ще е Делян Пеевски под формата на Делян Пеевски, или ще е Бойко Борисов, който не може да вземе сам никакво решение и Делян Пеевски му казва - как работиш с тези хора?", попита той. Отговора му вижте във видеото.

Гледайте още в интервюто: колко власт всъщност има Делян Пеевски и защо сектор МВР се разтресе?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес