Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Илиев: Падението на родната политика е световен феномен (ВИДЕО)

28 март 2024, 12:39 часа • 10286 прочитания

"Според мен съвременният политик трябва да притежава една степен на адреналин, защото властта не е нищо повече от експлозия. Властта води до засилен сексуален апетит, засилено чувство за парите и властолюбие. Нищо друго съвременната политика не е дала на света". Това мнение изрази писателят и драматург Калин Илиев.

"Няма го Дьо Гол, няма го дори Митеран, няма го Малро. За сметка на това имаме Макрон. Некачествеността в политическата менажерия не е само в България, тя е в цяла Европа", добави той в интервю за Студио Actualno.

Пророк ли е Калин Илиев?

Калин Илиев е автор на "Пролетта на емигрантите", която излезе през 2013 г. и се оказа пророческа за избухналите тогава съдбоносни политически протести. Actualno.com се върна към една позабравена от медиите традиция - да се публикуват отделни глави на книги. Всеки петък читателите ни ще могат да видят нов откъс от "Пролетта на емигрантите" в сайта ни.

Още: Пролетта на емигрантите: Глава 1. “Нулиа щеше да се превърне в географско понятие”

"Не съм искал въобще да бъда пророк. Нямало е такива „користни“ намерения", сподели писателят. "Имах нужда да издишам, да изкрещя. Беше страшно. А не знаех, че сега ще стане още по-страшно – тази политическа ужасия, неестетична, от последните седмици и дни".

Ще следват ли подобни протести - вижте в интервюто прогнозата на Калин Илиев. Гледайте още: кой човек става политик и кои са политическите злодеи в България.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес