Мястото на Иван Гешев е в затвора: Адв. Николай Хаджигенов в "Отговорите" (ВИДЕО)

17908

Мястото на Иван Гешев е в затвора. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com "Отговорите със Спасиана Кирилова" адв. Николай Хаджигенов, депутат в 45 и 46 НС от "Изправи се! Мутри, вън!" и съосновател на сдружение "Ние идваме".

"Иван Гешев, ако изкара мандата си до край, ще бъде чудо. Защото Иван Гешев трябва не само да бъде свален, той трябва да бъде разследван и вкаран в затвора. Ще дам пример, за да не е просто голословно: "Законните" подслушвания по време на протестите, побоят зад колоните, образуваните производства срещу определени хора от протестите по глава 1 от Наказателния кодекс за насилствена промяна на властта и не знам какво си... Т.е. тези, комунистическите текстове, които бяха мъртви дори тогава, т.е. сега действащия Наказателен кодекс е от 1968 г. До ден-днешен, едва при Иван Гешев има образувани производства по тази глава първа. Едва сега, при Иван Гешев. За сравнение ще ви кажа, че присъди и производства по тази глава първа, каквато в сходен вид е имало и при предходния Наказателен кодекс, са били срещу Горяните – бунта на Горяните. Та така, мястото на Иван Гешев е при бай Ставри – в най-мухлясалата килия. Незабавно до тази на Бойко Борисов".

Какво означава задочната свада между Иван Гешев и Борислав Сарафов по повод инцидента с взрива до кортежа на главния прокурор?

"Това "никой не съм искал да подведа" вероятно Иван Гешев го е казал, изпуснал съм го, но звучи като въпроса "Кой навря тирбушона на канарчето отзад?" и Иван Гешев отговаря "Това така си беше". Общо взето точно толкова е смислено като отговор, но той, Иван Гешев, не е особено смислен. Боби Сарафов също, между другото.

Значи това означава две неща: Първо, Боби Сарафов иска да премери каскета да види дали ще му седи добре. Не той, а тези хора, които избраха Иван Гешев, сега ще бутат Боби Сарафов. Това е едната версия. Другата версия е, че прехвърчат искри оттук-оттам, т.е. създава се поредната илюзия, че нещо става. Ето днес Мария Габриел в неясно качество тръгна да маха главния прокурор. Ми той Борисов отдавна го няма. Като опре ножа до кокала при Борисов, веднага се сгъва и почва да прави такива фликфлации напред-назад, което общо взето е точно това. Борисов има интерес от Гешев. Пеевски също. Веднага обяснявам защо, много е простичко: Махаме Гешев, вместо него слагаме истински прокурор, не Боби Сарафов, а истински прокурор. И той тутакси хваща Бойко за кюлчетата. И Пеевски за Магнитски. Спираме дотук".

Още във видеоматериала:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

България - изненадващ отличник по "задлъжнялост" в ЕС: Говори икономистът Румен Гълъбинов (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю