Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отговорността за атентата в Москва е на Путин: Говори журналистът Чавдар Стефанов (ВИДЕО)

25 март 2024, 14:00 часа • 10968 прочитания

Отговорността за атентата в “Крокус сити хол“ в Москва е на Кремъл и Путин. Това каза в “Студио Actualno“ журналистът и международен анализатор Чавдар Стефанов, който беше дългогодишен кореспондент на БНР и БНТ в Москва. Ето как отговори той на въпроса ще излезе ли някога истината наяве“:

Още: Пали свещи и мълчи: Какво прави Путин, докато терористите подготвяха атентат и убиваха руснаци (ВИДЕА)

“Като открият след 50 или 100 години архивите на федералните специални служби, но и тогава може и да не ги открият.

Но всъщност Вие ми подсказахте една идея кой е виновен, къде е отговорността. Отговорността е в Кремъл. Отговорността е на Путин, който създаде тази ситуация в Русия. С неговата мания за величие и власт, с неговото възраждане на имперското в руснаците, с неговото накърнено самочувствие и обида от западния свят. Не че западният свят няма проблеми с Русия, или е пренебрегнал някой. Да, има. Но това е отделна тема. И с убийствата.

Още: Възстановка: Как се случи касапницата в "Крокус Сити Хол", Москва (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спомнете си, към Беслан да прибавим тогава и взривовете, убийството на Политковская, убийството на Немцов, убийството, то си е убийство, каквото и щат да говорят, на Навални, убийството в Берлин на още един, убийството на Литвиненко с полоний, радиокативен. При което британските специални служби буквално разкриха всеки метър от това, което са вършили двамата руски шпиони, еденят от които сега е депутат.

Още: ИДИЛ и касапницата в Москва: Очевидните сигнали, за които Путин си затваря очите

Това, което всъщност чакаме е да назначат официално кой е виновен. Четирима таджики, не знам кои са другите седем, които били помагачи или нещо такова. Но по принцип Русия граничи със своите бивши републики в Централна Азия, от Афганистан Идил, ислямистката организация “Хорасан“, тя има желание да владее света с мюсюлманството и да наложи своето влияние в централноазиатските републики. Над 30 милиона са мюсюлманите в Русия, ако не се лъжа. Това е Северен Кавказ, може би заради това веднага се изказа ислямистския водач и най-верен пехотинец на Путин, Рамзан Кадиров от Чечения, който каза: “Да, сега не бива по никакъв начин да поемаме разни междунационални вражди и прочие“. Всъщност Русия ври и кипи от междунационални и етнически вражди. И това според мен беше една от причините преди две години и половина Путин да започне войната. За да накърви всички народности и народи, обитаващи страната, за да се почевстват така, както са се чувствали в Съветския съюз.“

Още: Около 100 тела остават неидентифицирани след атаката в "Крокус Сити Хол", хора още издирват близките си (СНИМКИ)

От видеоматериала ще научите още:

  • Какви са версиите за извършител на атенатата;
  • Защо Москва стана мишена на тероризма;
  • Защо руските служби и Путин пренебрегнаха предупрежденията на САЩ и запада за евентуални атентати;
  • Как терористите са преодолели мерките за безопасност в страна като Русия;
  • Защо коментарът на Путин закъсня с 20 часа.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес