Временният шеф на БНР пред Actualno.com: Вече не е толкова лоша атмосферата в радиото

4785
Временният шеф на БНР пред Actualno.com: Вече не е толкова лоша атмосферата в радиото
Снимка: БНР

Вече не е толкова лоша атмосферата в Радиото. Това заяви изпълняващият длъжността (и.д.) генерален директор на Българското национално радио (БНР) Антон Митов пред Actualno.com.

Той сподели, че приоритетите, с които поема поста, са диалог, аргументация и обединение. Митов посочи, че днес ще се срещне с управителния съвет на БНР.

Антон Митов опроверга появилите се внушения за катастрофата със служебен автомобил, като заяви, че актът, който е получил, е на стойност 20 лева. "Бях много настинал и така се случи, че се обърнах". На въпрос дали е управлявал колата след употреба на алкохол, Митов още веднъж повтори, че глобата му е 20 лева и отбеляза: "Да не съм луд, на мен ми трябва тази шофьорска книжка".

И.д. генерален директор на БНР коментира, че обмисля варианта да заведе дела заради твърденията на някои журналисти относно пътния инцидент.

Антон Митов каза, че не вижда нищо притеснително в това синът му Борис Митов да работи в българската секция на Радио "Свободна Европа". Ще ме притеснява, ако работи в "Пик", подчерта още временният шеф на БНР.

Той заяви, че е в приятелски отношения със Светослав Костов - доскорошния ръководител на Националното радио, който вчера (17 октомври) бе освободен от длъжността с решение на Съвета за електронни медии (СЕМ). Митов отбеляза, че среща подкрепа от страна на журналистите в радиото и посочи, че заварва медията в добро финансово състояние. 

Светослав Костов

Actualno.com
припомня, че Светослав Костов заяви по-рано на нарочна пресконференция, че ще обжалва решението на СЕМ. Изрично попитан дали ще каже истината и ще обясни как така има огромни разминавания между неговата версия за спирането на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември и версията за случилото се на четирима други служители на Радиото, включително Силвия Великова и техническия директор Пламен Костов (твърдящ, че Костов му е наредил да спре сигнала на БНР), Светослав Костов отвърна, че оставя прокуратурата да си свърши работата.

Скандалът в Националното радио доведе до протести на журналисти от различни медии срещу цензурата и в подкрепа на свободата на словото.

Антон Митов работи в БНР от 1977 г. Кариерата му е свързана основно с програма „Христо Ботев“. Автор и водещ е на предаванията „Как си ти?“, „Антон Митов шоу“, „Хоризонт на вълните на младостта“. От 2013 г. е директор на дирекция "Мултимедийни програми", а от 2016 г. - на дирекция "Архивен фонд".

Още по темата може да прочетете в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...