Томислав Дончев шокира: ГЕРБ може да подкрепи Радан Кънев за премиер

20409
Томислав Дончев шокира: ГЕРБ може да подкрепи Радан Кънев за премиер
Снимка: БГНЕС

Отвореността ни предвид нашата загриженост за ситуацията стига до там, че освен титулярния вариант – правителство с премиер Бойко Борисов, може да подкрепим правителство с премиер примерно Радан Кънев. Това заяви преди началото на поредните консултации между ГЕРБ и Реформаторския блок преговарящият от страна на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той уточни, че това може да стане, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналният състав. В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира Дончев. Твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството, добави той.

Другият член от преговорния екип на ГЕРБ Румяна Бъчварова каза, че идват с мандат да получат одобрение за програмната декларация. " Очакваме също и съгласие по коалиционното споразумение", каза Бъчварова и посочи, че ГЕРБ са притеснени , че дълго са се проточили преговорите и искат възможно най-скоро да получат отговора на Реформаторския блок.

Осман Октай атакува: Искров, Валери Димитров и омбудсманът създадоха условията за КТБ

На този етап прогнозите за бъдещето на правителството са много трудни. Първият голям въпрос е дали ще има работещ парламент, който да с...

"Готови сме и с варианти за състав и структура на правителството", заяви още Бъчварова.

Поредните разговори между ГЕРБ и Реформаторите вече започнаха и то при все по-голяма неяснота. Според слухове, тиражирани от Агенция ПИК, Бойко Борисов е готов да отиде на нови предсрочни избори заради големите претенции на Реформаторския блок и Патриотичния фронт за министерски кресла. Реформаторите искали девет министерства, включително МВР, МВнР, здравното и правосъдното министерства. Патриотите пък не искали Меглена Кунева да става външен министър и пожелали да вземат готвеното ново Министерство на туризма - дори имали предложение за министър на туризма в лицето на Поли Карастоянова. НФСБ и ВМРО категорично били против и Вежди Рашидов да поема пак културното министерство. Отделно Валери Симеонов попитал ГЕРБ дали не са склонни да спрат новините на турски език по БНТ, а те да се излъчват само в регионалните канали на телевизията. На това условие обаче дори и реформаторите скочили и заявили, че не виждат защо да се прави тази промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика