За Борисов скандалът "Апартаментгейт" е приключен с оставките

5923
За Борисов скандалът "Апартаментгейт" е приключен с оставките
Снимка: БГНЕС

Ако и другите партии действаха така, нямаше да има какво да си приказваме днес. Въпросът е решен – всички са напуснали държавните постове, и морално, и физически. Така премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандала "Апартаментгейт" и каза, че "по-тежки санкции от тези не мога да си представя какви да направим".

"Аз му вярвам", заяви Борисов в отговор на въпрос дали вярва на Цветан Цветанов, като обърна нещата как той не казвал като Доналд Тръмп, че медиите публикуват само фалшиви новини. Попитан щом му вярва, какво е направил Цветанов тогава, за да подаде оставка, отговорът беше: "Така съм преценил". "Факт е, че остави много неприятно впечатление - откъде е дошло, каква е причината, няма значение", многозначителен беше премиерът. И обърна нещата как на България много важно било да завърши интерконекторната връзка с Гърция, която се бавеше много години при негово управление, защото има раздвижване в проекта EastMed.

Цветанов и оставката му: Като реч за Оскар

Напрежение сред журналистите, пуканки пред камерите, а по БНТ дават как Катето Евро готви. Идва Цветанов - дошъл си е от Америка. Бенов...

"Има и грешка, има и прошка - ще се докаже с времето дали сме виновни или не", подчерта Борисов.

Председател на парламентарната група на ГЕРБ ще е Даниела Дариткова – уважаван доктор, който може да ги контролира. До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, за да направим необходимите проверки на кандидатурата, а на новия правосъден министър основната му задача ще е да вкара България в Шенген. Това поясни Борисов на въпрос кой сега ще замести отиващият си от парламента Цветан Цветанов. И добави – дали ГЕРБ ще си повиши резултата на евроизборите, ще стане ясно на 27 май.

Борисов каза и, че като си говорил с Цветанов и Цачева, като призна, че нещата не изглеждали добре. Мисля, че Цветанов доста обясни всяко нещо къде-как е дошло. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи от тази сграда – едно е да обявиш цена от 2000, 5000 лева на квадрат, друго е да купиш. Просто ми е интересно, поясни премиерът. Той каза и, че структурите на ГЕРБ си искали Цветанов и затова той е в партията.

На въпрос дали Вежди Рашидов трябва да подаде оставка, Борисов заяви, че председателят на комисията по култура и медии има фирма за търговия, като предметът ѝ на дейност бил покупко-продажба на апартаменти.

Actualno.com към Цветанов: Укриване на данъци ли е купуване на данъчна оценка? Отговор: Не е на данъчна оценка

Не е на данъчна оценка, така че няма как да ви отговоря на този въпрос. Така подалият оставка от всичките си постове в парламента Цвета...

Обща листа

Иначе пръв думата взе Цветанов, който коментира срещата на ГЕРБ със СДС за формиране на коалиция за евроизборите на 26 май тази година. Вторият човек в ГЕРБ прочете споразумението със СДС и как двете партии ще участват с една листа, че СДС получава място номер 6 в листата т.е. избираемо, както и още едно, как през целия си мандат бъдещите евродепутати ще са част от ЕНП и да се работи против "Европа на две скорости" и "за" членство на България в Шенген.

Изказване направи и председателят на СДС Румен Христов, който определи решението като трудно. Със сигурност кандидати на СДС няма да са самият Христов, заместникът му Теодор Петков и главният преговарящ за влизането на България в ЕС Владимир Кисьов. За шесто място в листата кандидат на СДС ще е Александър Йорданов, а на последно място ще е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Мисля, че е Александър Йорданов е знаков човек от СДС, одобри и Борисов, като гарантира, че структурите на ГЕРБ ще работят за всички кандидати и "такива номерца с преференциите", които си правили "наши сестрински партии", нямало да бъдат допуснати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика