Няма населени места без ток в Кърджалийско, р. Арда се следи

12282
Няма населени места без ток в Кърджалийско, р. Арда се следи
Снимка: БГНЕС

Язовирите и микроязовирите по поречието на река Арда са под наблюдение. В яз."Кърджали" и яз."Студен кладенец" има достатъчно свободни обеми.

Към момента вследствие на валежите в региона няма населени места без ток, бедстващи хора или затворени пътища.

Преля язовир в община Кърджали

Проливните дъждове тази нощ наводниха Кърджали, Хасково и Димитровград. Към 2 часа след полунощ е прелял язовир Македонци край едноиме...

На места по общини са въведени ограничения за движение, в района на яз."Боровица" между селата Женда и Безводно има въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили. Това става ясно от информацията на БТА, която се позовава на община Кърджали.

Общо 16 пожарникари и спасители са реагирали на подадените 6 сигнала за аварийни ситуации през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР. Отводнявани са главно мазета и междублокови пространства. Спасители са отстранили дърво от речното корито в района на град Джебел и са обезопасили паднал кабел.

Междувременно спасителни екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” започват обход на стопанствата край коритото на река Арда в областния център, за да предупредят собствениците за възможно покачване на нивото на водата тази нощ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Кърджали.

От предприятие „Язовири и каскади” – район Кърджали са изпратили днес писмо в регионалната пожарна дирекция, че въз основа на наблюденията се очаква запълване на свободния обем на язовир „Кърджали” около 2 часа на 10 декември и ако това се случи, ще започне контролирано изпускане на вода през преливните клапи.

Язовир "Кърджали" на 2 метра от преливния ръб

Няма опасност от преливане на река Арда в района на Кърджали, предаде БГНЕС. Ръководителят на язовирния район инж. Иван Делчев заяви, ...

Гражданите да не слизат по никакъв повод в коритото на река Арда, а стопаните да вземат мерки за опазване на животните си, предупреждават от РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Съвместни екипи от полицаи и спасители ще осъществяват наблюдение през нощта в района на очакваното повишение на нивото на водата, за да предотвратят евентуални неприятни инциденти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали