Първи случай на заразен с марсилска треска в Кърджалийско

6009
Първи случай на заразен с марсилска треска в Кърджалийско
Снимка: Thinkstock/Guliver

Първи случай на заразен с марсилска треска след ухапване от кърлеж в Кърджалийско за 2015 година е регистриран в РЗИ, съобщиха от инспекцията, цитирана от „Дарик нюз“. Заразената е жена в трудоспособн възраст и вече й е приложено лечение.

От РЗИ уточниха, че през пролетта са разпратени писма до всички кметове в областта, с предписания за окосяване на тревните площи и пръскането им срещу кърлежи. Към днешна дата всички подлежащи на третиране тревни площи са обработени, допълват от Инспекцията.

Кърджали се бори за най-зелен град в Европа

Кърджали се сдоби с четвъртия си голям парк и претендира да бъде най-зеленият град в Европа, предаде БГНЕС. Днес с кратка церемония б...

През 2014 г. В област Кърджали са регистрирани четири случая на заболели вследствие на ухапвания от заразени кърлежи. Двама мъже - на 65 г. от Кърджали и на 68 г. от с.Страхил войвода, са били заразени с марсилска треска. Един от случаите е на кримска хеморагична треска - на 10-годишно момче от с.Търновци и на лаймска борелиоза - на 48-годишна жена от Момчилград. Всички те са преминали успешно лечение.

През 2014 г. в областта няма регистриран случай на починал вследствие на ухапване от заразен кърлеж, пишат още от медията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали