Социалните работници в Кърджалийско протестираха символично за 20 % увеличение на заплатите

5424
Социалните работници в Кърджалийско протестираха символично за 20 % увеличение на заплатите

Работници и служители, членове на синдикалната организация на КНСБ в Дирекция „Социално подпомагане” Кърджали, подкрепиха протеста на социалните работници в цялата страна. Днес те не прекъснаха работа, но се включиха в протеста поставяйки обозначитнелни знаци-лентички, на които пише „Аз протестирам”.

„Протеста ни е във връзка с получаваната най-ниска средна работна заплата в цялата държавна сфера в размер на 646 лева и с условията на труд, на социалните работници”, каза синдикалният лидер на КНСБ в дирекция „Социално подпомагане” Галя Марева.

Социалните работници са готови да тръгват на протест

Служителите от Агенцията за социално подпомагане са готови да излязат на протест. Причината – ниски заплати и прекалено много раб...

Тя допълни, че като цяло социалните работници тук вземат далеч по-ниски заплати от средната за страната, в рамките на 400 до 550 лева. По думите й условията на труд в дирекцията в Кърджали от няколко години са много лоши.

„Зимно време трудно се отопляваме, лятно време работните помещения температурите са много високи. От година социалните работници в дирекцията работят в условия на прекъснат ремонт и това затруднява работата ни”, каза още Марева. От вчера прекъснатият ремонт е възобновен, но и към момента условията на труд на социалните работници не са нормални, допълни още тя.

„Днес ние протестираме неефективно, а с обозначителни знаци защото очакваме решението на финансовия министър, към когото има отправено искане от министър Калфин за 20 процентно увеличение на заплатите на работещите в сектора. Ще изчакаме решението и ще преценим дали исканията ни са удовлетворени. В противен случай, предполагам, че ще се пристъпи към ефективни стачки действия на двата синдиката” , заяви Марева.

Решението да бъде подкрепен протеста в Дирекция „Социално подпомагане» Кърджали е взето на общо събрание на синдикална организация на КНСБ проведено вчера. Протеста на синдикалистите в дирекцията днес бе подкрепен и от работници и служители, които не са членове на синдиката, но заявили категоричното си желание да се включат в него.

Протест на социалните работници с искане за по-добри заплати

Социални работници в 20 от социалните дирекции в страната ще спрат работа за един час - в знак на протест срещу лощите условия на труд ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали