Закриват 5 профилирани паралелки в Кърджалийско, заради липса на интерес към тях‏

8262
Закриват 5 профилирани паралелки в Кърджалийско, заради липса на интерес към тях‏
Снимка: Thinkstock

5 паралелки от обявените 26 по предварителен план-прием за ученици след 7 клас в Област Кърджали ще бъдат закрити. Причините за това са липса на кандидати за тях или са много по-малко от необходимия минимален брой от 18 ученици за създаване на паралелка. Това сочат резултатите от кампанията за прием след 7 клас в професионални и профилирани паралелки след 7 клас, съобщава Дарик нюз.

И петте паралелки, които ще бъдат закрити са в сферата на професионалните гимназии. Това са ПГ „Руска Пеева” в Джебел, където се закрива паралелката по селски туризъм, ПГ Евредика, която остава без специалността „Организация и технология на фризьорските услуги”, ПГ по електроника и електротехника пък остава без специалността компютърна техника и технология.

Община Девин ще дофинансира училища със слети и маломерни паралелки

Община Девин ще осигури допълнително финансиране от 42 хил.лв. за три училища, в които функционират слети и маломерни паралелки, съобщи...

Няма желаещи за специалността „Строителство и архитектура” в ПГ по строителство. Не са заявили желание за кандидатстване и по специалността „Автомобилна мехатроника” в ПГ по механотехника.

Общо подадените заявления за кандидатстване са 470, като от тях 455 са класирани в 21 паралелки. А тези, които са класирани по първо желание трябва да подадат заявления и оригинални документи в училищата, за където са кандидатствали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали