Заместник-министър затяга финансовата дисциплина на болницата в Кърджали

7234
Заместник-министър затяга финансовата дисциплина на болницата в Кърджали
Снимка: Thinkstock

Болницата в Кърджали е приключила 2014 г. със задължения от 9,4 млн. лева, съобщава Дарик нюз. Смущаващи са и разходите в графа „други”, които надхвърлят 3 млн. лв., заяви зам.-министърът на финансите Фейзи Бекир, който е новия председател на Съвета на директорите на болничното заведение.

По думите му елитни столични болници като „Св. София” и „Пирогов” имат далеч по-скромни харчове за „несвойствени” дейности от порядъка на 85 000 лв и 234 000 лева.

Болницата в Радунци остана без ток, персоналът - без заплати

От вчера белодробната болница в Радунци е със спряно електричество от ЕВН, съобщи БГНЕС. Лечебното заведение е без ток заради неплатен...

„Амбицията на новото ръководство е да въведе строга финансова дисциплина в здравното заведение. Целта е да се оптимизират разходите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” като се даде приоритет на лекарския труд, привличането на специализанти и т.н.”, заключи Фейзи Бекир.

Стана ясно, че той няма да получава възнаграждение като председател на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Същото се отнася за д-р Спас Пасев и за Дора Василева, директор на дирекция в Областна администрация Кърджали, които бяха избрани в новия петчленен управляващ орган на болницата, заедно с изпълнителния директор на МБАЛ д-р Тодор Черкезов и Катя Паракозова, главен експерт в МФ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали